Παίρνουν κεφάλια για τον κοροναϊό στην Κίνα! Άρχισαν οι καρατομήσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων για να καταλαγιάσει η οργή!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 10:55 Παίρνουν κεφάλια για τον κοροναϊό στην Κίνα! Άρχισαν οι καρατομήσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων για να καταλαγιάσει η οργή!

Μέχρι και εικόνες με ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο γιατρεμένοι από τον κοροναϊό δείχνουν τα κινεζικά ΜΜΕ. Η οργή του κόσμου και οι νεκροί που αυξάνονται «πνίγουν» το Πεκίνο.

Με την οργή να φουντώνει η κινεζική κυβέρνηση που πιάστηκε στον ύπνο από κάθε άποψη με τον κοροναϊό προσπαθεί τώρα να δείξει ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Ξαφνικά δίνουν στην δημοσιότητα εικόνες από ασθενείς που έχουν γιατρευτεί από τον κοροναϊό και παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Τα πολύ αργά αντανακλαστικά των κινέζων αξιωματούχων και μέσα σε όλα αυτά ο θάνατος του γιατρού που προσπάθησε να τους προειδοποιήσει ανάγκασε το Πεκίνο να αναλάβει δραστικά μέτρα.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της επαρχίας Χουμπέι, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους.

Ο θυμός ξεχειλίζει καθώς οι αρχές κατηγορούνται από μεγάλο μέρος των πολιτών ότι καθυστέρησαν να αντιδράσουν όταν διαπιστώθηκαν τα πρώτα κρούσματα της νόσου, η οποία εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην Γουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας.

Η δυσαρέσκεια που υπήρχε αρχικά μετατράπηκε σε οργή μετά τον θάνατο την περασμένη Πέμπτη του 34χρονου Λι Ουενλιάνγκ, που ήταν ένας από τους πρώτους γιατρούς που προειδοποίησαν για τον βαθμό κρισιμότητας της κατάστασης. Μετά την επίπληξή του από την αστυνομία, η οποία τον κατηγόρησε για διάδοση φημών, μολύνθηκε και ο ίδιος από τον νέο κοροναϊό.

Ποιοι καρατομήθηκαν

Ο Ζανγκ Τζιν, βασικός υπεύθυνος του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Επαρχιακή Επιτροπή Υγείας, και η Λιου Γινγκζί, η διευθύντρια, απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους με απόφαση της μόνιμης επιτροπής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος για την Χουμπέι, μετέδωσε το CCTV.

Η απόφαση αυτή δείχνει να αποσκοπεί να πέσουν οι τόνοι καθώς η κοινή γνώμη ζητούσε την απόλυσή τους μετά τον θάνατο του Λι Ουενλιάνγκ. Ο οφθαλμίατρος αυτός θεωρήθηκε εθνικός ήρωας έναντι των τοπικών αξιωματούχων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι επεδίωξαν να αποσιωπήσουν τις αποκαλύψεις του.

Ένας πρώην αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής (υπουργείο) Υγείας, ο Ουάνγκ Χεσένγκ, θα αντικαταστήσει τους δύο αξιωματούχους που απομακρύνθηκαν.

Η Χουμπέι είναι το κέντρο της επιδημίας, με μεγάλη διαφορά από τις άλλες περιοχές της Κίνας και το εξωτερικό: εκεί έχει καταγραφεί το 96% των άνω των χιλίων θανάτων από τον νέο κοροναϊό μέχρι στιγμής και το 74% των κρουσμάτων. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 1.000 και τα κρούσματα τις 42.000!

Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό έχει ξεπεράσει αυτόν του SARS (Οξύ Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο), το οποίο προκάλεσε πλήγμα στη χώρα το 2002-2003 και στοίχισε τη ζωή σε 774 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση