Μαινόμενος Ερντογάν: Θα χτυπήσουμε τις δυνάμεις Άσαντ οπουδήποτε

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 13:19 Μαινόμενος Ερντογάν: Θα χτυπήσουμε τις δυνάμεις Άσαντ οπουδήποτε

Νέες προειδοποιήσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, μέσω ομιλίας του σε συνεδρίαση του κόμματός του, προς το καθεστώς Άσαντ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του, σε συνεδρίαση του κόμματός του, τόνισε πως δεν θα ανεχθεί να χυθεί άλλο αίμα στρατιωτών του στο Ιντλίμπ. Παράλληλα, κατηγόρησε τη Ρωσία για τη στήριξη που παρέχει στον Άσαντ.

Στις δηλώσεις του, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Όλοι κλείνουν τα μάτια τους και γυρνούν τις πλάτες τους απέναντι σε όσα γίνονται στο Ιντλίμπ. Οι αεροπορικές επιδρομές που χτύπησαν εγκαταστάσεις πολιτών, δεν θα μπορούν πια να δράσουν με την ίδια ευκολία.

Ξεκαθαρίζω πως θα χτυπήσουμε τις δυνάμεις του καθεστώτος, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, αν προκληθεί από εδώ και στο εξής οποιαδήποτε ζημιά στους στρατιώτες μας. Σε μια περιοχή που έχει χυθεί αίμα στρατιωτών μας, κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, όσο δυνατός κι αν πιστεύει ότι είναι. Έχουμε χάσει 14 στρατιώτες από αυτές τις επιθέσεις και τραυματίστηκαν άλλοι 45 στο Ιντλίμπ.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος που στηρίζουν οι Ρώσοι και οι στρατιώτες που στηρίζουν οι Ιρανοί, πραγματοποιούν συνεχείς σφαγές στο Ιντλίμπ. Θέλω να σημειώσω το γεγονός πως το καθεστώς και οι Ρώσοι, στόχευσαν απευθείας σε πολίτες και όχι σε τρομοκράτες. Στόχος τους είναι να καθαρίσουν την περιοχή ολοκληρωτικά. Για κάποιο διάστημα χτυπούσαν απευθείας τους στρατιώτες μας.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου είμαστε αποφασισμένοι να βγάλουμε το καθεστώς εκτός του μνημονίου του Σότσι, πέρα από τα παρατηρητήριά μας Θα το πράξουμε χωρίς δισταγμό και χωρίς περιορισμούς, στη γη και στον αέρα. Έχουμε ενισχύσει τις δυνάμεις μας εκεί και δεν θα ανεχτούμε να χυθεί άλλο αίμα, δεν θα επιτρέψουμε άλλες προκλήσεις.

Έχουμε ανθρωπιστικό καθήκον να βοηθήσουμε τους ανθρώπους της Συρίας, που παλεύουν να επιβιώσουν, ειδικά αυτούς που βρίσκονται στο Ιντλίμπ.

Η Συρία θα γίνει ασφαλής, για να ηρεμήσουμε κι εμείς».

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση