Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοροναϊός: Πρώτος θάνατος στην Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 13:19 Κοροναϊός: Πρώτος θάνατος στην Ευρώπη

Ο κοροναϊός προκάλεσε τον πρώτο θάνατο στην Ευρώπη. Ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο νεκρός βρίσκεται στη Γαλλία.

Ο πρώτος θάνατος στην Ευρώπη από τον κοροναϊό είναι γεγονός. Πρόκειται για έναν Κινέζο τουρίστα, ο οποίος βρισκόταν στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας της χώρας, Ανιές Μπουζέν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, ο άνδρας ήταν 80 ετών και καταγόταν από την κινεζική επαρχία Χουπέι.
Έφτασε στη Γαλλία στις 23 Ιανουαρίου και στις 25 Ιανουαρίου, άρχισε να νοσηλεύεται σε καραντίνα, στο νοσοκομείο “Μπισά” στο Παρίσι.
“Παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση του ήταν κρίσιμη”, είπε χαρακτηριστικά η Ανιές Μπουζέν, προσθέτοντας πως και η 50χρονη κόρη του θύματος έχει προσβληθεί από κοροναϊό. “Νοσηλεύεται και αυτή στο νοσοκομείο “Μπισά”, η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία και σύντομα θα πάρει εξιτήριο”. 

Η Γαλλία έχει καταγράψει 11 κρούσματα του ιού από τα συνολικά 63.851 που υπάρχουν παγκοσμίως. Η μεγάλη πλειονότητα των κρουσμάτων σημειώνεται στην Κίνα. Η επιδημία έχει σκοτώσει σχεδόν 1.400 ανθρώπους.

Μέχρι στιγμής μόνο τρεις θάνατοι από τον κοροναϊό έχουν σημειωθεί εκτός της ηπειρωτικής Κίνας: στις Φιλιππίνες, στο Χονγκ Κονγκ και στην Ιαπωνία.

Συνεχίζεται το θρίλερ στο “Diamond Princess”

Στο μεταξύ, ακόμα 67 άνθρωποι από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess στην Ιαπωνία βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας, Κατσουνόμπου Κάτο.

Νωρίτερα σήμερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα αποστείλουν αεροσκάφος στην Ιαπωνία για να μεταφέρει πίσω τους Αμερικανούς επιβάτες από το Diamond Princess, που βρίσκεται σε καραντίνα και που έχει συγκεντρωμένα τα περισσότερα κρούσματα του νέου ιού εκτός Κίνας.

Οι ΗΠΑ θα αποστείλουν αεροσκάφος στην Ιαπωνία για να μεταφέρει πίσω τους Αμερικανούς επιβάτες στο Diamond Princess, το κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία και το οποίο έχει συγκεντρωμένα τα περισσότερα κρούσματα του νέου ιού εκτός Κίνας, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία.

Το αεροσκάφος θα φθάσει στην Ιαπωνία αύριο το βράδυ (τοπική ώρα), όπως ενημέρωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ τους Αμερικανούς επιβάτες με επιστολή, η οποία αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της.

Το Diamond Princess, κρουαζιερόπλοιο που ανήκει στην αμερικανική εταιρεία Carnival Corp, βρίσκεται σε καραντίνα από την 3η Φεβρουαρίου, όταν έφθασε στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας με 3.700 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα. Οι 218 εξ αυτών έχει εξακριβωθεί πως μολύνθηκαν από τον COVID-19.

πηγή: newsit.gr