Ο Τζεφ Μπέζος “βάζει” 10 δισ. στο ταμείο (του) για τη Γη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 14:16 Ο Τζεφ Μπέζος “βάζει” 10 δισ. στο ταμείο (του) για τη Γη

Στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής μπαίνει και ο Τζεφ Μπέζος. Ο ιδρυτής της Amazon, ίσως για να κατευνάσει και τις καταγγελίες πως η εταιρία του επιβαρύνει πολύ το περιβάλλον, αποφάσισε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ως ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, βέβαια, ο Τζεφ Μπέζος δεν είναι κανένα πρόβλημα για βάλει 10 δισ. και να δημιουργήσει το «Ταμείο Μπέζος για τη Γη», προκειμένου να συμβάλει στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

Το ανακοίνωσε ο ίδιος στο λογαριασμό του στο Instagram. Όχι μόνο πως δημιουργεί το Ταμείο αλλά πως το «προικίζει» ο ίδιος προσωπικά με 10 δισ. δολάρια. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.  

Το ποσό των 10 δισ. αντιπροσωπεύει το 7,7% της προσωπικής περιουσίας Τζεφ Μπέζος, η οποία υπολογίζεται από το Forbes σε 130 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Αυτή η παγκόσμια πρωτοβουλία θα χρηματοδοτήσει επιστήμονες, αγωνιστές, μη κυβερνητικές οργανώσεις, δηλαδή κάθε προσπάθεια που έχει πραγματικά τη δυνατότητα να βοηθήσει στη διαφύλαξη και την προστασία του φυσικού κόσμου», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Amazon.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι πρώτες επιδοτήσεις θα χορηγηθούν φέτος το καλοκαίρι. «Μπορούμε να σώσουμε τη Γη», έγραψε ο Μπέζος, και συνόδευσε το μήνυμά του με μια φωτογραφία του πλανήτη. Ζήτησε να αναληφθεί «συλλογική δράση από τις μεγάλες και τις μικρές επιχειρήσεις, τα κράτη, τους παγκόσμιους οργανισμούς και τα άτομα».

«Θέλω να εργαστώ μαζί με άλλους για να αυξήσουμε τα γνωστά μέσα και επίσης να αναζητήσουμε νέους τρόπους αγώνα κατά των καταστροφικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε ακόμη ο Μπέζος. «Η Γη είναι το μοναδικό πράγμα που έχουμε όλοι κοινό. Ας την προστατεύσουμε μαζί», καταλήγει το μήνυμά του.

Η ανακοίνωσή του έρχεται 20 ημέρες αφού 300 εργαζόμενοι της Amazon υπέγραψαν επικρίσεις εναντίον του ομίλου, ιδιαίτερα όσον αφορά την περιβαλλοντική πολιτική του.

Η ομάδα Εργαζόμενοι της Amazon για Κλιματική Δικαιοσύνη (Amazon Employees for Climate Justice, AECJ) πιέζει την επιχείρηση να προχωρήσει περισσότερο στο σχέδιό της υπέρ του περιβάλλοντος που ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες τον Σεπτέμβριο.

Ο Τζεφ Μπέζος είχε τότε υποσχεθεί πως η Amazon θα επιτύχει την ουδετερότητα άνθρακα το 2040, 10 χρόνια νωρίτερα από τις δεσμεύσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση