Γερμανός και ακροδεξιός ο δράστης του λουτρού αίματος στην Έσση! Βρήκαν "μανιφέστο": Ήθελε να εξοντωθούν όσοι δεν μπορούν να απελαθούν!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 10:27 Γερμανός και ακροδεξιός ο δράστης του λουτρού αίματος στην Έσση! Βρήκαν "μανιφέστο": Ήθελε να εξοντωθούν όσοι δεν μπορούν να απελαθούν!

Το θάνατο σκόρπισε ο δράστης του μακελειού στην Έσση της Γερμανίας. Επιτέθηκε σε θαμώνες μπαρ με ναργιλέδες, σκότωσε εννέα ανθρώπους (οι περισσότεροι κουρδικής καταγωγής) και τον βρήκαν νεκρό στο σπίτι του, με ένα πτώμα δίπλα του! 11 συνολικά οι νεκροί.

Ημέρα φρίκης ξημερώνει στη Γερμανία μετά τα όσα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη στην πόλη Χανάου, στην Έσση της Γερμανίας. Η πόλη, που βρίσκεται κοντά στην Φρανκφούρτη, πενθεί το θάνατο εννέα ανθρώπων. Ο δράστης, που είναι Γερμανός και ακροδεξιός, βρέθηκε μετά από ώρες νεκρός στο σπίτι του, δίπλα στο πτώμα ενός άλλου ανθρώπου, η ταυτότητα του οποίου δεν είναι ακόμη γνωστή.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες θανάτου του δράστη, όσο κι εκείνες του ανθρώπου που βρέθηκε νεκρός δίπλα του. Το μακελειό έρχεται λίγες μέρες μετά τη σύλληψη 12 ακροδεξιών που φέρονται να ετοίμαζαν επιθέσεις κατά μουσουλμάνων, ανάλογη με εκείνη στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

Ο δράστης να σχεδίαζε κι άλλες επιθέσεις, ήθελε ακόμη περισσότερα θύματα. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στην πόλη βρήκαν ένα αυτοκίνητο γεμάτο πυρομαχικά και γεμιστήρες, αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο μακελάρης ήταν Γερμανός, είχε εκφράσει ακροδεξιές απόψεις και είχε άδεια κυνηγιού.

Τα κίνητρα του λουτρού αίματος στην Έσση φαίνεται πως είναι ρατσιστικά. Οι επιθέσεις είχαν στόχο θαμώνες μπαρ με ναργιλέδες. Εκεί, ο δράστης σκότωσε οκτώ ανθρώπους (ο ένας υπέκυψε μετά από ώρα στα τραύματά του) και τραυμάτισε πολλούς ακόμα, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

«Ο φερόμενος ως δράστης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Χανάου» από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ «επιπλέον βρέθηκε άλλο ένα πτώμα», ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία του κρατιδίου της Έσσης, όπου βρίσκεται η Χανάου. «Η έρευνα συνεχίζεται. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως υπήρχαν άλλοι δράστες», κατά την ίδια πηγή.

Ακροδεξιό μανιφέστο: Ήθελε να εξοντωθούν όσοι δεν μπορούν να απελαθούν!

Αν και η αστυνομία δεν έχει μιλήσει επισήμως για το κίνητρο της πολύνεκρης επίθεσης, η Bild ανέφερε ότι ο άνθρωπος που θεωρείται δράστης του μακελειού εξέφρασε ακροδεξιές απόψεις σε επιστολή του που βρέθηκε στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τη Bild ο δράστης των επιθέσεων στην Έσση ονομάζεται Τομπίας Ρ. και έχει αφήσει μία επιστολή και ένα βίντεο στα οποία προαναγγέλλει τις πράξεις του. Στην επιστολή του, ο Τομπίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να εξοντωθούν κάποιοι άνθρωποι, η απέλαση των οποίων από τη Γερμανία δεν είναι πλέον εφικτή.

Η Bild δεν επικαλείται την πηγή των πληροφοριών που δημοσίευσε, ενώ η αστυνομία προς το παρόν δεν τις έχει σχολιάσει. Οι επιθέσεις του Τομπίας είχαν στόχο θαμώνες σε μπαρ με ναργιλέδες, στα οποία συχνάζουν κυρίως αραβικής καταγωγής πολίτες.

Το χρονικό του αίματος στην Έσση

Η πρώτη επίθεση είχε στόχο θαμώνες έξω από μπαρ με ναργιλέδες, το Midnight, στην καρδιά της πόλης των περίπου 90.000 κατοίκων. Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά σε αυτή την πρώτη επίθεση, που έγινε περίπου τις 22:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδας). Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν σε γερμανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για περίπου δέκα πυροβολισμούς.

Έσση
Ο δράστης έφυγε με αυτοκίνητο από το σημείο προς την κατεύθυνση της Πλατείας Κουρτ Σουμάχερ, στη συνοικία Κέσελστατ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ακολούθησε δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς, με «τουλάχιστον πέντε σοβαρά τραυματίες», σύμφωνα με τον αρχικό απολογισμό των αρχών. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στο πρώτο μπαρ και πέντε μπροστά στο δεύτερο, το Arena Bar.

Ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων στον χώρο των καπνιζόντων, σκοτώνοντας πέντε, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, που πρόσθεσε πως τα θύματα ήταν κουρδικής καταγωγής.

Τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωής τους «τους ξέραμε εδώ και χρόνια», είπε ο γιος του ιδιοκτήτη ενός από τα μπαρ στο Γερμανικό Πρακτορείο. Δύο υπάλληλοι του μπαρ είναι ανάμεσα στα θύματα, συνέχισε. «Είναι σοκ για τους πάντες», πρόσθεσε.

Για «αληθινό σενάριο φρίκης» μίλησε η συντηρητική βουλευτής της περιφέρειας Κάτια Λάικερτ, ενώ ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος της Χανάου Κλάους Καμίνσκι μίλησε για «φοβερή νύχτα, που θα μας στοιχειώνει για πάρα πολύ καιρό», ενώ προέτρεψε τους πάντες να αποφεύγουν τη «σεναριολογία» και τους κατοίκους να δείξουν «σύνεση».

Έσση

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter: «Οι σκέψεις μας σήμερα το πρωί είναι με τους ανθρώπους στη Χανάου όπου διαπράχθηκε ένα φρικτό έγκλημα. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που επηρεάστηκαν, οι οποίες θρηνούν τον χαμό των συγγενών τους». Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

Η ακροδεξιά απειλή στη Γερμανία

Η Γερμανία έγινε στόχος τα τελευταία χρόνια πολλών τζιχαντιστικών επιθέσεων, ανάμεσά τους κι εκείνη που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 12 ανθρώπους στην καρδιά του Βερολίνου τον Δεκέμβριο του 2016, όταν Τυνήσιος έπεσε με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά.

Είναι, όμως, η απειλή της τρομοκρατίας της άκρας δεξιάς αυτή που ανησυχεί περισσότερο τις γερμανικές αρχές το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά τον φόνο του Βάλτερ Λούμπκε, τοπικού στελέχους του CDU (του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ), τον περασμένο Ιούνιο.

Βασικός ύποπτος για τη δολοφονία αυτή είναι ένας νεοναζί που έχει συλληφθεί.

Έσση

Την Παρασκευή, 12 μέλη μιας μικρής οργάνωσης της ακροδεξιάς συνελήφθησαν στο πλαίσιο ευρείας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης. Τους βαρύνουν υποψίες ότι σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον τεμενών, όπως αυτές που έγιναν στο Κράιστσερτς, στη Νέα Ζηλανδία, τον Μάρτιο του 2019, στα οποία είχαν σκοτωθεί 51 άνθρωποι. Όλοι τους έχουν προφυλακιστεί.

Τον Οκτώβριο, εξτρεμιστής της δεξιάς και αρνητής του Ολοκαυτώματος αποπειράθηκε να διαπράξει επίθεση εναντίον συναγωγής στη Χάλε, σφαγή που αποφεύχθηκε παρά λίγο.

Στη Δρέσδη, στην πάλαι ποτέ Ανατολική Γερμανία, οκτώ νεοναζί δικάζονται εξάλλου τους τελευταίους σχεδόν πέντε μήνες διότι σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον ξένων καθώς και πολιτικών.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση