Περισσότεροι πλέον οι δισεκατομμυριούχοι στην Κίνα από τις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 22:03 Περισσότεροι πλέον οι δισεκατομμυριούχοι στην Κίνα από τις ΗΠΑ

Πέρυσι στην Κίνα προστέθηκαν 182 δισεκατομμυριούχοι, ενώ στις ΗΠΑ προστέθηκαν μόνο 59, όπως γράφει η εφημερίδα South China Morning Post, επικαλούμενη την έκθεση της κινεζικής εταιρείας Hurun (Hurun Report Inc), η οποία παρουσίασε τον κατάλογο με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου (Hurun Global Rich List 2020).

«Σήμερα στην Κίνα υπάρχουν περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι απ’ ότι σιτς Ηνωμένες Πολιτείες και την Ινδία μαζί», δηλώνει ο ερευνητής και επικεφαλής της έκθεσης Rupert Hoogewerf.

Με βάση τα στοιχεία της 31ης Ιανουαρίου του 2020, οι δισεκατομμυριούχοι στην Κίνα έφθασαν συνολικά τους 799, ενώ στις ΗΠΑ τους 626. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Ινδία, στην οποία πέρυσι υπήρχαν 137 δισεκατομμυριούχοι. Η Ρωσία με 91 δισεκατομμυριούχους κατέλαβε την έκτη θέση στον κατάλογο Hurun Global Rich List 2020.

Οι περισσότεροι Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, συνολικά 110, ζουν στο Πεκίνο, ενώ στην Νέα Υόρκη ζουν 98 δισεκατομμυριούχοι.

Σύμφωνα με εταιρεία «Hurun», στην πρώτη θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου βρίσκεται ο Αμερικανός επιχειρηματίας και ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος με περιουσιακά στοιχεία που φθάνουν τα 140 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο πιο γνωστός Κινέζος δισεκατομμυριούχος είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Alibaba Τζεκ Μα που βρίσκεται στην 21η θέση παγκοσμίως με περιουσιακά στοιχεία 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση