Είκοσι πέντε οι νεκροί από ανεμοστρόβιλους στο Τενεσί, «εμπόλεμη ζώνη» το Νάσβιλ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 09:29 Είκοσι πέντε οι νεκροί από ανεμοστρόβιλους στο Τενεσί, «εμπόλεμη ζώνη» το Νάσβιλ

Οι τραυματίες φτάνουν τους 150 - Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο.

Τους είκοσι πέντε έφτασαν οι νεκροί από δύο ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν το Τενεσί, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας William Lee.

 
 

Στη μεγαλύτερη πόλη, το Νάσβιλ, οι ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε σπίτια και άλλα κτίρια. Η καταιγίδα «χτύπησε» μετά τα μεσάνυχτα και κινήθηκε τόσο γρήγορα που πολλοί κάτοικοι της περιοχής πιάστηκαν στον ύπνο κυριολεκτικά και δεν πρόλαβαν να βρουν καταφύγιο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να επισκεφθεί την πολιτεία την Παρασκευή.

 

Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου, υπάρχουν και αγνοούμενοι.

Το σκηνικό στο Νάσβιλ θυμίζει «εμπόλεμη ζώνη», όπως δήλωσε ένας κάτοικος στο BBC. Δύο άλλοι, ο David Haskell και η σύζυγός του, πήγαν τρέχοντας στο ειδικό καταφύγιο ενώ στα κινητά τους σήμαινε ο συναγερμός έκτακτης ανάγκης που προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Δέκα δευτερόλεπτα μετά, το σπίτι "εξερράγη"» περιέγραψε ο άνδρας σε εφημερίδα του Τενεσί.

Μεγάλο μέρος των ζημιών καταγράφηκε στην κομητεία Putnam, 130 χιλιόμετρα ανατολικά του Νάσβιλ, όπου έχουν αναφερθεί και 19 θάνατοι.

Στην κομητεία Wilson έχουν αναφερθεί τρεις θάνατοι, άλλοι δύο στην κομητεία Davidson κι ακόμα ένας στο Benton.

Ο δήμαρχος του Νάσβιλ Τζον Κούπερ δήλωσε πως η πόλη έχει καταστραφεί και κάλεσε τους πολίτες να βοηθήσουν τους γείτονές τους.

Περίπου 150 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

«Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη» δήλωσε στο BBC εκπρόσωπος της πολιτείας. Περίπου 44.000 πολίτες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Σημαντικές είναι οι ζημιές και στο αεροδρόμιο John C Tune.

«Υπάρχουν σωλήνες αερίου που έχουν διαρροή, γραμμές ηλεκτροδότησης πεσμένες στο έδαφος και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σπεύδουν στους τραυματίες» σύμφωνα με την Αστυνομία.

Σχολεία και δικαστήρια έμειναν την Τρίτη κλειστά, ενώ ανεστάλησαν και τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς. Λειτούργησαν ωστόσο τα εκλογικά κέντρα, καθώς το Τενεσί είναι μία από τις δεκατέσσερις πολιτείες που ψηφίζουν στη «Σούπερ Τρίτη» ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Πηγή: BBC, newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση