Μεταναστευτικό: Η Βουλγαρία αντιδρά στη δημιουργία κλειστής δομής στις Σέρρες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 14:56 Μεταναστευτικό: Η Βουλγαρία αντιδρά στη δημιουργία κλειστής δομής στις Σέρρες

Η Βουλγαρία είναι αντίθετη στη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στην περιοχή των Σερρών. Μάλιστα ο Βούλγαρος Υπουργός Αμύνης Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ χαρακτήρισε αυτή την πρόταση "παράλογη".

Όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Καρακατσάνοφ: «Μία δομή παράνομων μεταναστών στην ελληνική πλευρά, κοντά στα σύνορά μας, δημιουργεί συνθήκες όξυνσης της έντασης. Είναι παράλογο και δεν είναι μια κίνηση καλής γειτονίας». Ο Βούλγαρος υπουργός συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό: «Ο στρατός της Βουλγαρίας είναι έτοιμος να αντιδράσει. Εγγυώμαι ότι δεν θα αφήσω ένα νέο κύμα μεταναστών να κατευθυνθεί προς τη χώρα μας».

Η Βουλγαρία από το 2016 έχει προχωρήσει στην κατασκευή φράκτη μήκους 259 χιλιομέτρων,κατά μήκος της βουλγαρο-τουρκικής μεθορίου, Επιπλέον ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ έχει προτείνει την εγκατάσταση των μεταναστών σε κέντρο εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης,το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση