Συγκλονιστικές ιστορίες από τα νοσοκομεία της Ιταλίας: Πρέπει να διαλέξουμε ποιον θα σώσουμε

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 15:44 Συγκλονιστικές ιστορίες από τα νοσοκομεία της Ιταλίας: Πρέπει να διαλέξουμε ποιον θα σώσουμε

Γιατροί και νοσοκόμες σε απόγνωση και στα όρια της αντοχής τους.

Η φωτογραφία της κάνει το γύρο των σόσιαλ μίντια σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για την εικόνα μιας νοσοκόμας που έχει γείρει αποκαμωμένη στο πληκτρολόγιό της.

Η εικόνα είναι δραματική και αντικατοπτρίζει τη μάχη που δίνει το νοσηλευτικό προσωπικό σε όλη την Ιταλία, την πλέον δοκιμαζόμενη ευρωπαϊκή χώρα. Πρόκειται για την 40χρονη Έλενα Παγκιαρίνι που έβαλε ένα μαξιλάρι και φορώντας τη μάσκα της αποκοιμήθηκε στο πληκτρολόγιό της.

Συγκλονιστικές ιστορίες από τα νοσοκομεία της Ιταλίας: Πρέπει να διαλέξουμε ποιον θα σώσουμε

Η Παγκιαρίνι εργάζεται στο νοσοκομείο της Κρεμόνα, της πόλης που βρίσκεται κοντά στο Μιλάνο και στην επαρχία της Λομβαρδίας που αυτή τη στιγμή έχει το 90% των θυμάτων του ιού. Οι βάρδιες της είναι εικοσιτετράωρες. Οι φωτογραφίες των ασθενών από το νοσοκομείο της Κρεμόνα είναι σοκαριστικές και πρωτοσέλιδα από χθες σε πολλά ειδησεογραφικά μέσα σε όλο τον κόσμο.

Η δική της φωτογραφία έχει τραβηχτεί από μια συνάδελφό της και δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Nurse Times της Ιταλίας.

"Ήμουνα κομμάτια. Ήταν 6 το πρωί. Είχα ακόμα μια ώρα για να τελειώσω την εφημερία μου, αλλά κατέρρευσα.Αυτή η νύχτα ήταν πραγματικά σκληρή, αλλά δουλεύουμε όλοι μαζί. Αν καταφέρουμε να βοηθήσουμε και να σώσουμε τους ανθρώπους τότε είναι επειδή όλοι συνεργαζόμαστε σαν ομάδα", γράφει.

Κάτω από την ανάρτησή της με τη λεζάντα της συναδέλφου της "Ευχαριστώ για αυτό που κάνεις", μπήκαν χιλιάδες χρήστες για να εκφράσουν τη συμπάθειά τους.

Οι γιατροί στην εντατική της Κρεμόνας βρίσκονται σε μεγάλο ηθικό δίλημμα και έχουν να επιλέξουν ποιον θα θεραπεύσουν με βάση τις πιθανότητες επιβίωσης. Η Ιταλία έχει τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων περιπτώσεων Covid-19 εκτός της Κίνας.

Ιταλία

Συγκλονιστικές μαρτυρίες γιατρών

Και οι γιατροί που δίνουν μάχες ομολογούν ότι είναι "συγκλονισμένοι". Ο γιατρός Daniele Macchini, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Humanitas Gavazzeni στο Μπέργκαμο της βόρειας Ιταλίας γράφει: "Ο πόλεμος έχει κυριολεκτικά εκραγεί και οι μάχες είναι αδιάκοπες μέρα και νύχτα. Τα αποτελέσματα των επιχρισμάτων έρχονται τώρα το ένα μετά το άλλο: θετικά, θετικά, θετικά. Ξαφνικά η εντατική καταρρέει". Ο Δρ Christian Salaroli δήλωσε στους Times των Βρυξελλών: "Αν ένα άτομο ηλικίας 80 έως 95 ετών έχει σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια, είναι πιθανό ότι δεν θα προχωρήσουμε. Εάν έχουν δυσλειτουργία πολλών οργάνων, με περισσότερα από δύο ή τρία ζωτικά όργανα, αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό θνησιμότητάς τους είναι 100%."

Η Λομβαρδία προσπαθεί να αυξήσει τη χωρητικότητα των μονάδων ICU, (εντατικών), μετατρέποντας τις άλλες αίθουσες σε απομονωμένες δημιουργώντας 150 επιπλέον κρεβάτια τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ο Δρ Massimo Galli, επικεφαλής της μονάδας μολυσματικών ασθενειών στο νοσοκομείο Sacco του Μιλάνου, είπε στο SkyTg24: "Δυστυχώς, είμαστε μόνο στην αρχή".

ιταλία

Ο γιατρός πρόσθεσε ότι οι αριθμοί των μολύνσεων που καταγράφηκαν στην Λομβαρδία την περασμένη εβδομάδα ήταν παρόμοιοι με εκείνους στο Wuhan, Κίνα, στα τέλη Ιανουαρίου.

Εκτός όλων των άλλων όπως κατήγγειλε και ο γιατρός Marco Damonte Prioli, διευθυντής ενός νοσοκομείου στην περιοχή της Λιγουρίας της Ιταλίας, στην Wall Street Journal έχουν γίνει πολλές λεηλασίες και κλοπές νοσοκομειακού υλικού. "Πρόκειται για επεισόδια λεηλασίας ... σε μια εποχή που αυτές οι συσκευές υγείας είναι τόσο σημαντικές".

Η συγκλονιστική έκκληση μιας νοσοκόμας

Μια άλλη νοσοκόμα, η Αλέσια Μπονάρι ανέβασε στο Ίνσταγκραμ μια φωτογραφία με τα σημάδια στο πρόσωπο από τη μάσκα που φορά και έγραψε:

Είμαι νοσοκόμα και τώρα αντιμετωπίζω αυτή την ιατρική έκτακτη ανάγκη. Φοβάμαι επίσης, αλλά δεν πρόκειται να πάω για ψώνια, φοβάμαι να πάω στη δουλειά. Φοβάμαι επειδή η μάσκα μπορεί να μην ακουμπά καλά στο πρόσωπο ή μπορεί να έχω αγγίξει τυχαία με βρώμικα γάντια ή ίσως οι φακοί να μην καλύπτουν πλήρως τα μάτια μου και κάτι μπορεί να έχει περάσει.

ital;ia

"Είμαι σωματικά κουρασμένη επειδή οι προστατευτικές συσκευές είναι κακές, το εργαστηριακό ρούχο με κάνει να ιδρώνω και όταν το φοράω δε μπορώ να πάω στο μπάνιο ή να πιω για έξι ώρες. Είμαι ψυχολογικά κουρασμένη και όπως όλοι οι συνάδελφοί μου βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση για εβδομάδες, αλλά αυτό δεν θα μας εμποδίσει να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πάντα. Θα συνεχίσω να φροντίζω και να φροντίζω τους ασθενείς μου, γιατί είμαι περήφανη και ερωτευμένη με τη δουλειά μου. Αυτό που ζητώ από οποιονδήποτε διαβάζει αυτή τη θέση δεν είναι να αποθαρρύνει την προσπάθεια που κάνουμε, αλλά να είμαστε ανιδιοτελείς, να μείνουμε στο σπίτι και να προστατέψουμε έτσι εκείνους που είναι πιο εύθραυστοι. Εμείς οι νέοι άνθρωποι δεν είμαστε ανοσοποιημένοι με τον κορονοϊό, και εμείς μπορούμε αρρωστήσουμε. Δεν μπορώ να αντέξω την πολυτέλεια να επιστρέψω στην καραντίνα μου, πρέπει να πάω στη δουλειά και να παίξω το δικό μου ρόλο. Κάνετε και εσείς τη δική σας, σας παρακαλώ" γράφει.

ιταλια

Πηγή: thetoc.gr
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση