Το Βατικανό αποφάσισε: Μεγάλη Εβδομάδα οι λειτουργίες χωρίς πιστούς λόγω κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 10:23 Το Βατικανό αποφάσισε: Μεγάλη Εβδομάδα οι λειτουργίες χωρίς πιστούς λόγω κορωνοϊού

Ο πάπας Φραγκίσκος επέτρεψε μόνον να ανοίξουν οι εκκλησίες της Ρώμης  για μια ανθρώπινη επαφή των κληρικών με τους πιστούς, χωρίς θεία κοινωνία και χωρίς λειτουργίες.

Το Βατικανό προσαρμόζεται στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Έτσι, όλες οι θρησκευτικές τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας του Καθολικού Πάσχα θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Αναμένεται να μεταδοθούν μέσω διαδικτύου και από την τηλεόραση, όπως συμβαίνει και τώρα με τα μηνύματα και τις ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου.

Θεωρείται πολύ πιθανό να ακυρωθεί και η παραδοσιακή Via Crucis στο Κολοσσαίο, παρουσία του Ποντίφικα, που γίνεται τη Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών. Συνήθως συμμετέχουν χιλιάδες πιστοί, καθώς πρόκειται για την αναπαράσταση της πορείας του Ιησού προς τον Γολγοθά.

Ο πάπας Φραγκίσκος επέτρεψε μόνον να ανοίξουν οι εκκλησίες της Ρώμης για μια ανθρώπινη επαφή των κληρικών με τους πιστούς, χωρίς θεία κοινωνία και χωρίς λειτουργίες.

Ο ποντίφικας πάντως βγήκε από το Βατικανό χθες για να πάει να προσευχηθεί σε εκκλησία όπου βρίσκεται "θαυματουργός" ξύλινος σταυρός, που το 1522 είχε χρησιμοποιηθεί σε λιτανεία για να τερματιστεί επιδημία πανούκλας.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση