Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός - Κύπρος: Επιβεβαιώθηκαν άλλα 13 κρούσματα - Τα 11 είναι γιατροί και νοσηλευτές

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 19:41 Κορωνοϊός - Κύπρος: Επιβεβαιώθηκαν άλλα 13 κρούσματα - Τα 11 είναι γιατροί και νοσηλευτές
Τα άλλα δύο κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν σήμερα στην Κύπρο είχαν επιστρέψει από την Ελλάδα και τη Βρετανία και παρουσίασαν συμπτώματα
Το υπουργείο υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι επιβεβαιώθηκαν ακόμα 13 κρούσματα κωρονοϊού. Το πλεόν ανησυχητικό είναι ότι οι 11 εξ αυτών είναι γιατροί και νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, το οποίο έχει κλείσει. Σε καραντίνα τέθηκαν επίσης τα νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού. Οι 11 γιατροί νοσηλευτές της Πάφου είχαν έρθει σε επαφή με Βρετανό ασθενή που είχε νοσήσει με κορωνοϊό.

Τα άλλα δύο άτομα που επιβεβαιώθηκαν σήμερα είχαν επιστρέψει από την Ελλάδα και τη Βρετανία και παρουσίασαν συμπτώματα.
 
Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των 13 κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Παράλληλα, σε συντονισμό με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για λήψη περαιτέρω μέτρων.

Ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στη Κύπρο ανήλθε στα 46, εκ των οποίων τα 25 ήταν επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα.