Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος στην υποσαχάρια Αφρική, ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 14:17 Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος στην υποσαχάρια Αφρική, ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Ζάμπια, Μπουρκίνα Φάσο και η υπόλοιπη Αφρική με τα πρώτα κρούσματα.

Η Μπουρκίνα Φάσο κατέγραψε σήμερα τον πρώτο θάνατο εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, τον πρώτο που αναφέρεται στην υποσαχάρια Αφρική, ανακοίνωσε σήμερα ο εθνικός συντονιστής της χώρας κατά της covid-19.

"Τη νύκτα καταγράψαμε τον θάνατο μίας ασθενούς 62 ετών, διαβητικής και υπό μηχανική υποστήριξη", δήλωσε ο καθηγητής Μάρσιαλ Κεντραόγκο.

Στο μεταξύ το υπουργείο Υγείας της Ζάμπιας ανακοίνωσε σήμερα τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 στη χώρα.

"Οι ασθενείς είναι ένα ζευγάρι από την Ζάμπια που πέρασε 10 ημέρες διακοπών στη Γαλλία", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Τσιτάλου Τσιλουγία.

Εξάλλου στη Νότια Αφρική ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά περισσότερο από ένα τρίτο σε διάστημα 24 ωρών για να περάσει από τα 85 στα 116, με πολλά από αυτά να αφορούν τοπική μετάδοση του ιού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Οι περισσότεροι ασθενείς είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό, αλλά ο αριθμός όσων μολύνθηκαν στη Νότια Αφρική, η μεγαλύτερη ανησυχία των αρχών, δεν σταματά να αυξάνει.

"Ο ιός εξαπλώνεται γι’ αυτό είναι απαραίτητο να συσπειρωθούμε", τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα έπειτα από συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των κύριων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

"Η covid-19 αποτελεί μεγάλη απειλή για τη χώρα μας" και οι επιπτώσεις της στην οικονομία, που ήδη βρίσκεται σε ύφεση, "κινδυνεύουν να είναι καταστροφικές", πρόσθεσε.

Ο Ραμαφόζα ζήτησε την Κυριακή να κλείσουν τα σχολεία, απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις περισσότερων από 100 ατόμων και την είσοδο στη χώρα πολιτών από χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση