Κορωνοϊός: 14 δισ. για τη στήριξη της τουρκικής οικονομίας ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 20:00 Κορωνοϊός: 14 δισ. για τη στήριξη της τουρκικής οικονομίας ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Μετά τον χθεσινό διπλασιασμό των κρουσμάτων κορονοϊού και τον πρώτο θάνατο στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα μία σειρά μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε σήμερα ένα πακέτο στήριξης της τουρκικής οικονομίας ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ εν μέσω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, καλώντας παράλληλα τους συμπολίτες του να παραμένουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Ωστόσο, δεν έδωσε οδηγίες ωστόσο στους πολίτες να μην πηγαίνουν στην εργασία τους.

«Κανείς από τους πολίτες μας δεν πρέπει να φεύγει από το σπίτι του ή να έρθει σε επαφή με κανέναν, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο, έως ότου εξαφανιστεί η απειλή», τόνισε ο Ερντογάν. Και πρόσθεσε:  «Οι πολίτες μας που πηγαίνουν στα γραφεία τους και να γυρνούν κατευθείαν στα σπίτια τους στο τέλος της εργάσιμης ημέρας».

Ανάμεσά στα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης που ανακοίνωσε ο Ερντογάν, είναι η χορήγηση οικονομικής βοήθειας σε χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριά, αναστολή πληρωμής χρεών, μείωση φορολογικών επιβαρύνσεων σε πολλούς τομείς. Παράλληλα ζήτησε από τις τράπεζες να μην περιορίσουν τη χορήγηση δανείων και από τις επιχειρήσεις να μην περικόψουν θέσεις εργασίας. Δεσμεύτηκε επίσης για στήριξη της εταιρείας τουρκικών αερογραμμών Turkish Airlines.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση