Απίστευτο: Γιαγιά 103 χρόνων στο Ιράν επέζησε από τον κορονοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 20:12 Απίστευτο: Γιαγιά 103 χρόνων στο Ιράν επέζησε από τον κορονοϊό

Μήνυμα ελπίδας από τη σούπερ γιαγιά που τρέλανε τις στατιστικές

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι μια γιαγιά στο Ιράν, ηλικίας 103 ετών, κατάφερε να νικήσει τον κορονοϊό έπειτα από μια εβδομάδα, διαλύοντας τις στατιστικές των επιστημόνων.

H υπεραιωνόβια γιαγιά -δεύτερη αυτής της ηλικίας στον κόσμο που ξεπερνά την ασθένεια μετά τη Ζανγκ Γκουανγκφέν στην Ουχάν της Κίνας- νοσηλευόταν επί περίπου μία εβδομάδα σε νοσοκομείο της πόλης Σεμνάν στο κεντρικό Ιράν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA, αλλά "πήρε εξιτήριο, αφού ανέρρωσε πλήρως", όπως δήλωσε ο Ναβίντ Νταναγί του Πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών της Σεμνάν.

Είναι η δεύτερη ηλικιωμένη ασθενής στο Ιράν που επιβιώνει από τον κορονοϊό μετά την περίπτωση ενός 91χρονου από την πόλη Κερμάν, που αν και αντιμετώπιζε προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας (μεταξύ άλλων υπέρταση και άσθμα) ανέρρωσε μετά από τρεις μέρες την περασμένη Δευτέρα. Το IRNA δεν ανέφερε σε τι θεραπεία υποβλήθηκαν οι δύο ασθενείς.

Από την ανακοίνωση των πρώτων θανάτων στις 19 Φεβρουαρίου στο Ιράν ο ιός έχει εξαπλωθεί και στις 31 περιφέρειες της χώρας και έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα το θάνατο 1.135 ανθρώπων. Σύμφωνα με επικαιροποιημένες εκτιμήσεις του ΠΟΥ αυτόν τον μήνα ο νέος κορωνοϊός προκαλεί τον θάνατο 3,4% όσων έχουν μολυνθεί, ποσοστό που εκτινάσσεται στο 21,9% για τις ηλικίες άνω των 80.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση