Η Κίνα στέλνει στην Ευρώπη εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 15:21 Η Κίνα στέλνει στην Ευρώπη εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού

Φον ντερ Λάιεν: Σήμερα είμαστε εμείς στο επίκεντρο της πανδημίας.

Έτοιμη να προσφέρει άμεσα στην Ευρώπη 200.000 μάσκες Ν 95, 2 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες, καθώς και 50 000 χιλιάδες κιτς για τεστ κορωνοϊού είναι η Κίνα.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, σε τηλεφωνική τους συνομιλίας.

«Αυξάνουμε την παραγωγή μας, μετατρέπουμε τις γραμμές παραγωγής, αλλά αυτό παίρνει μερικές εβδομάδες. Στο μεταξύ χρειαζόμαστε τη στήριξη της Κίνας και είμαστε ευγνώμονες γι' αυτή», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία πρόσθεσε ότι «ο επίτροπός μας και ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας φροντίζουν γι' αυτό».

«Η Κίνα δεν ξέχασε ότι τον Ιανουάριο όταν ήταν στο επίκεντρο της επιδημίας η Ε.Ε. βοήθησε. Δωρίσαμε πάνω από 50 τόνους προστατευτικού εξοπλισμού. Σήμερα είμαστε εμείς στο επίκεντρο της πανδημίας και χρειαζόμαστε προστατευτικό εξοπλισμό. Αυξάνουμε την παραγωγή μας, μετατρέπουμε τις γραμμές παραγωγής αλλά αυτό παίρνει μερικές εβδομάδες. Στο μεταξύ είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη της Κίνας», συμπλήρωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ, η Κίνα έχει προσφέρει μάσκες σε χώρες που τις έχουν ανάγκη όπως η Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση