Κορωνοϊός στη Βρετανία: «Η πορεία της επιδημίας είναι μη αναστρέψιμη»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 16:57 Κορωνοϊός στη Βρετανία: «Η πορεία της επιδημίας είναι μη αναστρέψιμη»

Το Λονδίνο ρίχνει το βάρος στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η Βρετανία δεν θα κατορθώσει να αντιστρέψει την πορεία της επιδημίας του νέου κορωνοϊού και εργάζεται για να εξασφαλίσει την διαχείριση της έκρηξης COVID-19 μέσω της ενίσχυσης του δυναμικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Κρις Γουίτι.

Ο καθηγητής Γουίτι δήλωσε ότι οι επιστήμονες έχουν σήμερα μία σχετική βεβαιότητα για τα ποσοστά θνητότητας της COVID-19, αλλά προειδοποίησε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι υψηλότερα από το αναμενόμενο μέχρι την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που κάνουν το διαγνωστικό τεστ.

Από σήμερα άλλωστε, στο Λονδίνο έκλεισαν έως και 40 σταθμοί του μετρό έπειτα από σύσταση της κυβέρνησης της Βρετανίας προκειμένου να αποφεύγονται οι μη απαραίτητες μετακινήσεις εν μέσω επιδημίας του κορωνοϊού. Αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία Transport for London (TfL), η οποία διαχειρίζεται τις δημόσιες συγκοινωνίες στο Λονδίνο.

«Έως 40 σταθμοί του μετρό που δεν έχουν ανταπόκριση με άλλες γραμμές θα κλείσουν μέχρι νεοτέρας», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της.

 Τα νυχτερινά δρομολόγια κάποιων γραμμών του μετρό αναστέλλονται για τις Παρασκευές και τα Σάββατα, ενώ θα περιοριστούν και τα δρομολόγια των λεωφορείων που εξυπηρετούν τη σύνδεση με σταθμούς μετρό.

H TfL κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες για «μη απαραίτητες μετακινήσεις».

«Οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να μετακινούνται (…) εκτός κι αν αυτό είναι πραγματικά απαραίτητο», σχολίασε από την πλευρά του ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση