Κορωνοϊός - Politico: Αυτό το χωριό της Αυστρίας σκόρπισε τον κορονοϊό στην Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 17:27 Κορωνοϊός - Politico: Αυτό το χωριό της Αυστρίας σκόρπισε τον κορονοϊό στην Ευρώπη

Το χωριό Ischgl (Ισγκλ) του αυστριακού Τιρόλου ήταν πιθανόν το «εκκολαπτήριο» που σκόρπισε τον κορωνοϊό στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.

Το Ischgl, το επονομαζόμενο «η Ιμπιζα των Αλπεων», είναι δημοφιλής προορισμός των σκιέρ. Σήμερα πλέον οι αρχές θεωρούν ότι από εκεί ξεκίνησε στο τέλος του Φεβρουαρίου η διασπορά της πανδημίας του κορονοϊού στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ο πρώτος συναγερμός σήμανε την 1η Μαρτίου, όταν οι ισλανδικές αρχές διαπίστωσαν ότι 15 επιβάτες πτήσης από το Μόναχο είχαν προσβληθει από τον ιό. Οι 14 είχαν διαμείνει προηγουμένως στο αυστριακό χωριό. Η Βιέννη δεν έλαβε τότε το μήνυμα του Ρέικιαβικ.

Οι σκανδιναβικές υγειονομικές αρχές έχουν ιχνηλατήσει πολλές εκατοντάδες κρούσματα συνδεόμενα ευθέως με το Ischgl. Την Τρίτη, η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι η μόλυνση του 40% των άνω των 1.400 κρουσμάτων στην χώρα σημειώθηκε στην Αυστρία. Και οι αρχές πιστεύουν ότι εκατοντάδες άλλα κρούσματα στην Αυστρία και το Βέλγιο έχουν ευθεία σχέση με το χωριό αυτό του αυστριακού Τιρόλου.

Στη Βιέννη, διατυπώνονται επικρίσεις για βραδεία αντίδραση της κυβέρνησης του Σεμπάστιαν Κουρτς και η αιφνίδια στροφή του προς την δριμεία αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα αποδίδεται στην καθυστερημένη συνειδητοποίηση της κατάστασης στο Τιρόλο.

πηγή: reader.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB