Εισβολή με αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης: Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 15:46 Εισβολή με αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης: Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός

Συνελήφθησαν δύο άτομα - Δεν ξέρουμε ποια ήταν η πρόθεσή τους, λέει η Αστυνομία.

Δύο Αλβανοί συνελήφθησαν αφού έπεσαν με αυτοκίνητο στο εσωτερικό του τερματικού σταθμού 1 του αεροδρομίου της Βαρκελώνης νωρίς σήμερα το πρωί, φωνάζοντας «ισλαμιστικού τύπου» συνθήματα, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν τραυματισμοί, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης είναι σχεδόν άδειο, όπως όλα τα αεροδρόμια στην Ισπανία, εξαιτίας μερικού αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στις πτήσεις λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η αστυνομική μονάδα εξουδετέρωσης βομβών Tedax επιβεβαίωσε ότι στο αυτοκίνητο δεν υπήρχαν εκρηκτικά.

Η περιφερειακή αστυνομία ανέβασε στο Twitter εικόνα που δείχνει ένα γκρι αυτοκίνητο μέσα στον τερματικό σταθμό, με όλες τις πόρτες του ανοικτές και δύο αξιωματικούς, τον έναν κρατώντας από το λουρί έναν σκύλο, να το ελέγχουν.

«Όταν συνελήφθησαν, έκαναν μια ισλαμικού τύπου διακήρυξη και δεν ξέρουμε ακόμη ποια ήταν η πρόθεσή τους» δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας Έντουαρντ Σάγιεντ σε συνέντευξη Τύπου.

Τον Αύγουστο 2017, ισλαμιστές μαχητές χρησιμοποίησαν ένα βαν για να χτυπήσουν πεζούς στο κέντρο της Βαρκελώνης και στη συνέχεια εξαπέλυσαν επίθεση σκοτώνοντας 16 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση