Κορωνοϊός: “Κάντε το όπως στην Κορέα” η νέα “γραμμή” στην Ιταλία των χιλιάδων θανάτων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 15:44 Κορωνοϊός: “Κάντε το όπως στην Κορέα” η νέα “γραμμή” στην Ιταλία των χιλιάδων θανάτων

Η συνταγή μοιάζει απλή: Ελέγξτε όσο το δυνατόν περισσότερους και στη συνέχεια παρακολoυθείστε με gps όσους είναι φορείς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Τύπο, οι ιταλικές αρχές είναι έτοιμες να υιοθετήσουν το «μοντέλο της Νότιας Κορέας» για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Όπως εξηγεί η εφημερίδα La Repubblica, πρόκειται για εκατοντάδες χιλιάδες τεστ, με στόχο να ανιχνευθεί ο ιός στους ασθενείς που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Στόχος, είναι να μπορέσουν να ελεγχθούν, στην συνέχεια, όλες οι κινήσεις τους μέσω συστήματος GPS, ώστε να υπάρχει η βεβαιότητα ότι δεν έρχονται σε επαφή με υγιείς πολίτες.

Στην Νότια Κορέα τα τεστ αυτά έγιναν κυρίως σε οδηγούς, με γρήγορο τρόπο και χωρίς επικίνδυνη και παρατεταμένη επαφή με τους νοσηλευτές. Σε κάποιες, μεμονωμένες περιπτώσεις οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν κατ΄οίκον. Συνολικά, ο ιός ανιχνεύθηκε σε τουλάχιστο 250.000 άτομα.

Στην συνέχεια, όλοι οι ασθενείς ετέθησαν υπό παρακολούθηση μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής και τεχνολογίας Gps, με διαρκή εξακρίβωση των κινήσεων και επαφών τους.

Οι Ιταλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι η «τεχνολογική αυτή παρακολούθηση» θέτει ένα πρόβλημα σε ότι αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων και του απόρρητου της προσωπικής ζωής των πολιτών, αλλά οι περισσότεροι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτή την στιγμή, προέχει η δημόσια υγεία.

Και τα στοιχεία -πριν προστεθούν τα νέα του τελευταίου 24ώρου- μιλούν από μόνα τους: μέχρι χθες 37.680 Ιταλοί νοσούσαν, άλλοι ελαφρά κι άλλοι σοβαρότερα.

Χαρακτηριστικός κι ο επόμενος πίνακας που αποτυπώνει την εκτίναξη των κρουσμάτων από μέρα σε μέρα:

Οπότε το ζήτημα “πρώτα η υγεία, μετά τα προσωπικά δεδομένα” αποκτά ξεχωριστή σημασία. Επιβεβαιώνεται άλλωστε και από τις τελευταίες, δύσκολες επιλογές, στην μάχη κατά του ιού: στρατιωτικά οχήματα, μετέφεραν για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, πάνω από εβδομήντα φέρετρα που δεν μπόρεσαν να αποτεφρωθούν στο Μπέργκαμο, σε άλλες ιταλικές πόλεις και περιφέρειες, ώστε να αποφευχθούν τραγικές συνέπειες ακόμη μεγαλύτερων διαστάσεων.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση