Φρενίτιδα αγορών λόγω κορονοϊού: 1 δις λίρες ξόδεψαν σε τρόφιμα οι Βρετανοί σε τρεις εβδομάδες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 18:41 Φρενίτιδα αγορών λόγω κορονοϊού: 1 δις λίρες ξόδεψαν σε τρόφιμα οι Βρετανοί σε τρεις εβδομάδες

Αγορές πανικού παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες στα σουπερμάρκετ της Βρετανίας.

Να είναι πιο υπεύθυνοι και να σκέφτονται τους άλλους, κάλεσε τους πολίτες στη Βρετανία ο υπουργός Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων Τζορτζ Γιούστις, αναφερόμενος στις αγορές πανικού που παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες στα σουπερμάρκετ της χώρας.

"Το να αγοράζετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε, σημαίνει ότι άλλοι ίσως μείνουν χωρίς εκείνα που χρειάζονται", είπε ο αρμόδιος υπουργός, που ανέλαβε το Σάββατο την καθιερωμένη πλέον ημερήσια ενημέρωση του κοινού για τις ενέργειες της βρετανικής κυβέρνησης στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η Χέλεν Ντίκινσον, γενική διευθύντρια της Βρετανικής Κοινοπραξίας Λιανικής που εμφανίστηκε στο πλευρό του υπουργού κατά την ενημέρωση από την Ντάουνινγκ Στριτ, αποκάλυψε ότι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες οι καταναλωτές ξόδεψαν 1 δισεκατομμύριο λίρες σε τρόφιμα. "Πρέπει να φροντίσουμε λοιπόν να φάμε κάποια από αυτά", σχολίασε.

Η ίδια διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν άπλετα τρόφιμα στην αλυσίδα προμήθειας, σημειώνοντας ότι τίθεται μόνο ζήτημα επάρκειας οδηγών και φορτηγών ανεφοδιασμού.

Ο ιατρικός διευθυντής του NHS Αγγλίας (Εθνική Υπηρεσία Υγείας) Στίβεν Πόουις σχολίασε ότι "ειλικρινά θα πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι", επικαλούμενος ένα viral βίντεο Βρετανίδας νοσηλεύτριας που έκλαιγε μετά από 48ωρη βάρδια σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διότι δε βρήκε τρόφιμα στο τοπικό της σουπερμάρκετ όταν σχόλασε.

Ο υπουργός Τροφίμων παρομοίασε την αύξηση στη ζήτηση με την κίνηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, διαβεβαιώνοντας με τη σειρά του για την επάρκεια προϊόντων.

Δεν απέκλεισε, εξάλλου, τη συνδρομή από το στρατό στη διανομή τροφίμων σε πολίτες που χρειάζεται να θέσουν εαυτούς σε οικειοθελή απομόνωση, είτε λόγω ηλικίας και νοσημάτων, είτε λόγω εμφάνισης συμπτωμάτων του Covid-19.

Εν τω μεταξύ, οι υγειονομικές αρχές στη Σκωτία ανακοίνωσαν τον έβδομο θάνατο στα τοπικά νοσοκομεία, κάτι που σημαίνει ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν πλέον 178 ασθενείς που κατέληξαν.

Στη Σκωτία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκαν κατά 51, φτάνοντας τα 373, στην Ουαλία αυξήθηκαν κατά 89 και στη Βόρεια Ιρλανδία κατά 22, φτάνοντας τα 108.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση