Ισχυροί σεισμοί στην Κροατία! Στους δρόμους οι κάτοικοι αλλά... με απόσταση, λόγω κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 11:21 Ισχυροί σεισμοί στην Κροατία! Στους δρόμους οι κάτοικοι αλλά... με απόσταση, λόγω κορωνοϊού

Πολλοί άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, ενώ κτίρια υπέστησαν ζημιές από τoυς δύο σεισμούς, που σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στα βόρεια του Ζάγκρεμπ στην Κροατία.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς. 

Ο πρώτος σεισμός ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε βόρεια του Ζάγκρεμπ, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο. Το εστιακό βάθος του πρώτου σεισμού υπολογίζεται σε 10 χιλιόμετρα.

Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε περίπου μισή ώρα μετά και ήταν μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρό του εντοπίζεται 6 χλμ. βόρεια του Ζάγκρεμπ και το εστιακό του βάθος ξανά στα 10 χλμ.

Δημοσιογράφος του Reuters που βρίσκεται εκεί σημείωσε ότι είδε να έχουν προκληθεί ζημιές σε καμπαναριό εκκλησίας και ανθρώπους που είχαν βγει στον δρόμο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας Ντάβορ Μποζίνοβιτς απηύθυνε έκκληση μέσω του λογαριασμού του στο Twitter στους ανθρώπους που έχουν βγει στους δρόμους να τηρούν τις αποστάσεις μεταξύ τους καθώς η χώρα αγωνίζεται για να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Μέχρι στιγμής η Κροατία έχει καταγράψει 206 κρούσματα κορωνοϊού και έναν θάνατο.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση