Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο ρεκόρ: Περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν σε συνθήκες καραντίνας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 12:56 Νέο ρεκόρ: Περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν σε συνθήκες καραντίνας

Κάποιες χώρες έχουν θέσει σε καραντίνα μεγάλες πόλεις, απαγορεύοντας την είσοδο και την έξοδο από αυτές.

Περισσότερο από 1 δισεκατομμύριo άνθρωποι σε περισσότερες από 50 χώρες καλούνται πλέον να παραμείνουν στα σπίτια τους προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με απολογισμό του AFP.

Tουλάχιστον 34 χώρες και περιοχές έχουν επιβάλει καραντίνα στους πολίτες τους, μέτρα που αφορούν περισσότερους από 659 εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτό ισχύει για τη Γαλλία, την Αργεντινή, την Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, το Ιράκ, τη Ρουάντα και την Ελλάδα. Στον κατάλογο θα προστεθούν η Κολομβία και η Νέα Ζηλανδία από αύριο και μεθαύριο αντίστοιχα.

Στις περισσότερες από αυτές τις χώρες οι πολίτες εξακολουθούν να μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους για να εργαστούν, να ψωνίσουν είδη πρώτης ανάγκης ή να επισκεφθούν γιατρό.

Σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες (περισσότεροι από 228 εκατομμύρια άνθρωποι), ανάμεσά τους το Ιράν, η Γερμανία και η Βρετανία, οι αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, να περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται τις μετακινήσεις και τις επαφές.

Εκκλήσεις για καραντίνα σε όλους

Οι εκκλήσεις αυτές όμως έχουν περιορισμένη ανταπόκριση, κυρίως στη Βρετανία, όπου η κυβέρνηση προέβη σε αυστηρές προειδοποιήσεις αφού το Σαββατοκύριακο πολλοί ήταν αυτοί που βγήκαν στα πάρκα και τις παραλίες.

Τουλάχιστον 10 χώρες και περιοχές έχουν επιβάλει περιορισμούς στην κυκλοφορία, απαγορεύοντας τις μετακινήσεις το βράδυ και τη νύκτα. Αυτό ισχύει στη Μπουρκίνα Φάσο, τη Χιλή, τη Μανίλα στις Φιλιππίνες, τη Σερβία και τη Μαυριτανία. Στη Σαουδική Αραβία απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύκτα τίθεται σε ισχύ από σήμερα.

Τέλος, κάποιες χώρες έχουν θέσει σε καραντίνα μεγάλες πόλεις, απαγορεύονται την είσοδο και την έξοδο από αυτές. Αυτό ισχύει για τις 27 μεγαλύτερες πόλεις της Βουλγαρίας και τη Νουρ-Σουλτάν στο Καζακστάν, όπως και το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Σε αυτές τις πόλεις ζουν 10 εκατομμύρια άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ