Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Σήμερα μοιράζονται 1.000 δόσεις πειραματικού φαρμάκου για κλινικές δοκιμές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 11:57 Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Σήμερα μοιράζονται 1.000 δόσεις πειραματικού φαρμάκου για κλινικές δοκιμές

Στάσιμο στη Γερουσία το νομοσχέδιο για τις οικονομικές επιπτώσεις του ιού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα πως οι κλινικές δοκιμές για ένα πιθανό φάρμακο κατά του φονικού κορωνοϊού θα αρχίσουν σύντομα στη Νέα Υόρκη, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι o συνδυασμός του φαρμάκου υδροξυχλωροκίνη, που χορηγείται κατά της ελονοσίας, και του αντιβιοτικού azithromycin μπορεί να χτυπήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Οι κλινικές δοκιμές στη Νέα Υόρκη θα αρχίσουν με υπάρχοντα φάρμακα τα οποία είναι ενδεχόμενο να αποδειχτούν αποτελεσματικά κατά του κορωνοϊού. Έχουμε 1.000 δόσεις που θα μοιραστούν αύριο [σήμερα]» δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ.

Το οικονομικό νομοσχέδιο παρέμεινε στάσιμο στη Γερουσία

Το νομοσχέδιο για τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας κατά των συνεπειών της εξάπλωσης του κορωνοϊου παρέμεινε χθες στάσιμο στη Γερουσία, καθώς οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι προβλέπει λίγα χρήματα για τις αμερικανικές Πολιτείες και τα νοσοκομεία, ενώ από την άλλη μεριά δεν περιέχει αρκετούς περιορισμούς για τη χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων.

Μία ψηφοφορία 49-46 άφησε στάσιμο το νομοσχέδιο οικονομικού ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς δεν συγκεντρώθηκαν οι 60 ψήφοι που απαιτούνται για την έγκρισή του.

Έτσι η Γερουσία παρέμεινε χθες μπλοκαρισμένη για δεύτερη ημέρα, καθώς μόλις ένας Δημοκρατικός, ο Γερουσιαστής Νταγκ Τζόουνς ψήφισε υπέρ των θέσεων των Ρεπουμπλικάνων για την προώθηση του νομοσχεδίου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση