Ο Ερντογάν καλεί τους πολίτες να μπουν σε "εθελοντική καραντίνα" -

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 22:36 Ο Ερντογάν καλεί τους πολίτες να μπουν σε "εθελοντική καραντίνα" -

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τους περισσότερους από 80 εκατομμύριο πολίτες της χώρας του να εφαρμόσουν μια «εθελοντική καραντίνα» και να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους εκτός και αν πρόκειται για βασικές ή επείγουσες ανάγκες, καθώς ο αριθμός των θανάτων από τον νέο κορονοϊό στην Τουρκία ανέβηκε σε 92.

Βάζει… λουκέτα ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος παράλληλα ανακοίνωσε την διακοπή όλων των διεθνών πτήσεων, τονίζοντας πως συμβούλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα συγκροτηθούν στις 30 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας για να λαμβάνουν επιπρόσθετα μέτρα προφύλαξης αν κριθεί αναγκαίο.

Νέα δραστικά μέτρα στην Τουρκία – Πληροφορίες για δύο κρούσματα Covid-19 μεταξύ των μεταναστών

Νωρίτερα, ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ότι από χθες βράδυ εκκενώθηκε η περιοχή της συνοριακή πύλης Παζάρκουλε στην Αδριανούπολη από πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό η επιχείρηση εκκένωσης έγινε καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και 5.800 προσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν σε 9 νομούς της Τουρκίας όπου θα παραμείνουν σε κέντρα επανεισδοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αιφνίδια κίνηση της Τουρκίας να εκκενώσει την περιοχή του Παζάρκουλε πιστεύεται ότι έγινε από το φόβο της διασποράς του κορονοϊού. Δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι 2 κρούσματα κορονοϊού είχαν εντοπιστεί μεταξύ των μεταναστών/προσφύγων στο Παζάρκουλε.

Στην ίδια συνέντευξη ο Σουλεϊμάν Σοϊλού άφησε να εννοηθεί αυτό που αργότερα… έγινε: Ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να προχωρήσει στην επιβολή νέων μέτρων για τον κορονοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση