Γερμανία: 57.298 τα κρούσματα του κορωνοϊού, 455 οι νεκροί

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 10:16 Γερμανία: 57.298 τα κρούσματα του κορωνοϊού, 455 οι νεκροί

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε σε 57.298 και 455 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4.751 σε σύγκριση με την προηγούμενη μέρα, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 66, δείχνουν τα στοιχεία αυτά.

Ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων, συνολικά 13.989, εντοπίζεται στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας, όπου πρωτοεμφανίστηκε η Covid-19 στη Γερμανία.

“Θα ξέρουμε σε 2 εβδομάδες αν θα γίνουμε Ιταλία”

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Λόταρ Βίλερ, έχει προειδοποιήσει πως ακόμη και στην Γερμανία είναι πιθανές καταστάσεις όπως στην Ιταλία.

Εξηγεί ωστόσο ότι για την ώρα αυτό αποτελεί απλώς εικασία και επαναλαμβάνει ότι σε περίπου δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε εάν τα περιοριστικά μέτρα έχουν αποτέλεσμα.

Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο το σύστημα υγείας να φθάσει τα όριά του, δηλώνει ο κ. Βίλερ σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι οι δυνατότητες του συστήματος είναι ανεπαρκείς, το εάν όμως θα φτάσουμε πραγματικά σε αυτό το σημείο, αποτελεί μόνο εικασία».

Ταυτόχρονα, ο Γερμανός επιστήμονας δεν αποκλείει και το «καλό» σενάριο για την Γερμανία, τα νοσοκομεία να φθάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους το Πάσχα (12 Απριλίου), αλλά τα μέτρα που εφαρμόζονται να έχουν αποτέλεσμα και να δούμε εξομάλυνση της επιδημιολογικής καμπύλης. «Το Πάσχα θα γνωρίζουμε ποιο σενάριο θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε», καταλήγει ο κ. Βίλερ.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση