Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 22:00 Εκστρατεία κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Ερντογάν – Προσφέρει τον μισθό του για επτά μήνες

Η Τουρκία μετρά πολλούς νεκρούς από τον κορονοϊό με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ξεκινάει Εκστρατεία Εθνικής Αλληλεγγύης για την επιδημία.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι αρχίζει εκστρατεία προκειμένου να περιοριστεί ο κορωνοϊός στη χώρα. «Ανοίγω την εκστρατεία δωρεών προσφέροντας τον μισθό μου για επτά μήνες», είπε χαρακτηριστικά.

Στο διάγγελμά του έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι οι υποδομές υγείας της Τουρκίας τόσο σε προσωπικό όσο και σε φάρμακα αλλά και σε μονάδες εντατικής είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με άλλες χώρες, προσθέτοντας ότι η χώρα του έλαβε μέτρα για τον κορωνοϊό πολύ νωρίτερα από άλλες χώρες. Ανέφερε ότι για να ενισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα νοσοκομεία ανοίγουν και άλλα νοσοκομεία, ενώ αυξάνουν και τα μέτρα σταδιακά. Όπως είπε, δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε και στον τομέα των τροφίμων.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε ωστόσο τους πολίτες οι οποίοι δεν έχουν επείγοντα περιστατικά να μην επισκέπτονται τα νοσοκομεία. Πρόσθεσε ότι θα διασφαλίσουν ώστε να λαμβάνονται τα πιο αυστηρά μέτρα για να διασφαλίσουν την υγεία των εργαζομένων στις εταιρείες που ακόμη συνεχίζουν να παράγουν. “Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το καθετί για να εμποδίσουμε τη διάδοση του ιού”, ανέφερες. Αναφέρθηκε στην απόφαση για περιορισμούς στις υπεραστικές συγκοινωνίες, λέγοντας πως αν χρειαστεί θα γίνουν ανάλογοι περιορισμοί και στις αστικές συγκοινωνίες.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως η Τουρκία είναι μια χώρα που είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει την παραγωγή υπό κάθε περίσταση. “Καμιά απειλή δεν θα μας κάνει να εγκαταλείψουμε το στόχο μας. Επειδή εμείς είμαστε Τουρκία”, ανέφερε. Τέλος, είπε ότι προσφέρουν ένα επιπρόσθετο κονδύλι 6 δις τουρκικών λιρών για την υγεία.

Τους 168 έφτασαν οι νεκροί στην Τουρκία

Το σύνολο των θανάτων στην Τουρκία από τον νέο κορονοϊό αυξήθηκε κατά 37 και ανέρχεται πλέον σε 168 σήμερα, την ώρα που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.610 και βρίσκεται πλέον στα 10.827, έγινε γνωστό από τον υπουργό Υγείας της χώρας Φαχρετίν Κότζα. Μέχρι στιγμής, 162 ασθενείς έχουν θεραπευτεί.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας πρόσθεσε, σε μήνυμά του στο Twitter, ότι 11.535 διαγνωστικά τεστ διεξήχθησαν σήμερα, ο μεγαλύτερος αριθμός από την έναρξη της επιδημίας, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των τεστ που έχουν διεξαχθεί στην Τουρκία έως τώρα να ανέρχεται σε 76.981.

πηγή: newsit.gr