Κορωνοϊός: Στη δίνη του ιού οι ΗΠΑ - 2.405 νεκροί, 140.940 κρούσματα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 22:54 Κορωνοϊός: Στη δίνη του ιού οι ΗΠΑ - 2.405 νεκροί, 140.940 κρούσματα

"Σας παρακαλώ, ελάτε τώρα να μας βοηθήσετε στη Νέα Υόρκη" - Έκκληση από τον κυβερνήτη

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των ΗΠΑ (CDC) ανακοίνωσαν σήμερα πως τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 140.940, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε και έφτασε τους 2.405.

Στον προηγούμενο απολογισμό του, το Σαββατοκύριακο, το CDC έκανε λόγο για 122.653 κρούσματα και 2.112 θανάτους σε όλες τις ΗΠΑ, αλλά επισήμανε ότι οι αριθμοί αυτοί είναι προκαταρκτικοί και δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την κάθε πολιτεία.

Ο απολογισμός που ανακοίνωσε σήμερα το CDC αφορά περιπτώσεις που συλλέχθηκαν μέχρι τις 23:00 ώρα Ελλάδας, χθες βράδυ.

Τα στοιχεία του CDC δεν είναι αναγκαστικά αντιπροσωπευτικά των κρουσμάτων και των θανάτων που καταγράφει η κάθε πολιτεία.

"Χρειαζόμαστε βοήθεια" - Έκκληση σε επαγγελματίες υγείας να πάνε στη Νέα Υόρκη
Κορονοϊός: Στη δίνη του ιού οι ΗΠΑ - 2.405 νεκροί, 140.940 κρούσματα

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο απηύθυνε σήμερα ισχυρή έκκληση προς τους επαγγελματίες του τομέα υγείας αλλού, να μεταβούν στην πολιτεία και να βοηθήσουν το υπερφορτωμένο σύστημα υγείας λόγω του νέου κορονοϊού, που έχει σκοτώσει πάνω από 1.200 ανθρώπους στην πολιτεία αυτή.

"Σας παρακαλώ, ελάτε τώρα να μας βοηθήσετε στη Νέα Υόρκη", είπε ο Κουόμο κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων σε ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο που έχει στηθεί στο συνεδριακό κέντρο Τζέικομπ Κ. Τζάβιτς στο Μανχάταν. "Χρειαζόμαστε βοήθεια".

Ο κυβερνήτης τόνισε πως 66.497 άνθρωποι έχουν εξετασθεί και βρέθηκαν θετικοί στον ιό στην Νέα Υόρκη, 7.000 επιπλέον από την Κυριακή και πως 1.218 Νεοϋορκέζοι έχουν πεθάνει από τον ιό, μια αύξηση από τους 965 θανάτους χθες.

Απηύθυνε έκκληση για ενότητα και διακομματική συνεργασία στην μάχη κατά του ιού. Υποσχέθηκε πως οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας της Νέας Υόρκης θα ανταποδώσουν τη χάρη, προσφέροντας βοήθεια σε άλλα μέρη της χώρας που ίσως χρειαστούν βοήθεια στο μέλλον.

"Σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχουν κόκκινες και μπλε πολιτείες, δεν υπάρχουν κόκκινα και μπλε θύματα. Είναι κόκκινα, άσπρα και μπλε. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις", είπε.

Όπως τόνισε, συμφωνεί με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι η μάχη του νέου κορωνοϊού παρομοιάζεται με πόλεμο. "Οπότε, ας δράσουμε με αυτό τον τρόπο", ανέφερε.

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Amazon και Instacart
amazon

Οι εργαζόμενοι στις αμερικανικές πλατφόρμες διανομής Amazon και Instacart αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα, κατηγορώντας τους εργοδότες τους ότι δεν λαμβάνουν επαρκή μέτρα για να τους προστατεύσουν από τον νέο κορονοϊό.

Μεταξύ 100 και 200 εργαζόμενοι στις αποθήκες της Άμαζον, στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης, νότια του Μανχάταν, ενδέχεται να σταματήσουν να εργάζονται σήμερα το μεσημέρι, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Την ώρα που η μεγαλούπολη, το επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, βρίσκεται σε καραντίνα, οι εργαζόμενοι της Amazon κατηγορούν τον αμερικανικό κολοσσό ότι δεν λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για να τους προστατεύσει.

"Άνθρωποι που βγήκαν θετικοί (με τον κορονοϊό) εργάζονται σε αυτό το κτίριο και μεταδίδουν (τον ιό) σε εκατοντάδες άλλους" καταγγέλλεται σε έναν λογαριασμό στο Twitter, το @Shut_downAmazon, που έχει μόλις δημιουργηθεί.

"Οι κατηγορίες είναι απλά αβάσιμες" αντέδρασε η Amazon σε ένα δελτίο τύπου προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Έχουμε λάβει έκτακτα μέτρα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ανθρώπων, απολυμαίνοντας τους χώρους τριπλάσιες φορές συχνότερα σε σύγκριση με το σύνηθες, αγοράζοντας εξοπλισμούς ασφαλείας και τροποποιώντας τις διαδικασίες για να εγγυηθούμε τις αποστάσεις ασφαλείας" διαβεβαιώνει ο όμιλος.

Στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, εργαζόμενοι της πλατφόρμας Instacart αναμένεται, επίσης σήμερα, να ξεκινήσουν απεργία με αιτήματα μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερες οικονομικές συνθήκες.

Θα σταματήσουν την εργασία τους εωσότου "όλα τους τα αιτήματα ικανοποιηθούν" επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης "Gig Workers Collective".

"Δεν πρόκειται μονάχα για εμάς, θέλουμε να προστατεύσουμε και τους πελάτες μας. Οι εργαζόμενοι έχουν εξοργιστεί που η Instacart δεν κάνει ούτε το ελάχιστο κατά τη διάρκεια αυτής της φονικής πανδημίας" συμπλήρωσε.

Στις ΗΠΑ, 144.672 άνθρωποι έχουν νοσήσει έως σήμερα το μεσημέρι και 2.571 έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση