Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καθαρή» από κορωνοϊό η Μέρκελ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 14:09 «Καθαρή» από κορωνοϊό η Μέρκελ

Αρνητικό βγήκε και το τρίτο τεστ που έκανε η Άνγκελα Μέρκελ για τον κορωνοϊό. Ωστόσο, η καραντίνα για την καγκελάριο της Γερμανίας, δεν σταματά.

«Το τρίτο τεστ της καγκελαρίου Μέρκελ για κορωνοϊό ήταν επίσης αρνητικό», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος το βράδυ της Δευτέρας (30.03.2020), ανακοινώνοντας όμως ότι «η καγκελάριος θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της παραμένοντας σε καραντίνα στην κατοικία της και τις επόμενες μέρες».

Η Μέρκελ είχε εμβολιαστεί κατά του πνευμονιόκοκκου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εμβόλιο το οποίο είναι πιθανό να δυσχεραίνει τη μόλυνση από τον νέο ιό.

Αργότερα αποδείχθηκε ότι ο γιατρός της είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Η Μέρκελ μπήκε στη συνέχεια σε απομόνωση κατ’ οίκον και από τότε ασκεί τα καθήκοντά της μέσω βίντεο και τηλεφώνου.

Από την καραντίνα χαμογελά για τη… δημοσκόπηση

Tα κόμματα του μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία φτάνουν συνολικά το 50%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας INSA, η οποία έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild και δημοσιεύεται σήμερα.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) αύξησαν το ποσοστό τους κατά 1,5% σε σχέση με τη δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας  και αυτό ανέρχεται πλέον σε 35%.

Ο άλλος κυβερνητικός εταίρος, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD), παραμένει σταθερά στο 15%,  όπως σταθερά παραμένουν και τα ποσοστά της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) στο 12% και του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) στο 6,5%. 

Η Αριστερά (Die Linke) αυξάνει το ποσοστό της κατά 0,5% και φθάνει στο 7,5%, ενώ το ποσοστό των Πρασίνων (Die Gruenen) μειώθηκε κατά 2% και έπεσε στο 18%. 

«Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) έχουν αύξηση 8,5% τις τελευταίες τρεις βδομάδες, διότι επωφελούνται από το γεγονός ότι σχεδόν δύο τρίτα των πολιτών είναι επί του παρόντος ικανοποιημένοι από τον τρόπο που διαχειρίζεται την κρίση του κορωνοϊού  η ομοσπονδιακή κυβέρνηση», ανέφερε στην Bild ο Xέρμαν Μπίνκερτ, ο επικεφαλής της INSA.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / de.reuters