Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεπουλάνε τα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία λόγω κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 17:03 Ξεπουλάνε τα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία λόγω κορωνοϊού

Πωλήσεις ρεκόρ για τα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία με τους πολίτες να σπεύδουν να στοκάρουν προϊόντα λόγω του κορωνοϊού.

Οι αγορές αφορούν σχεδόν όλα τα προϊόντα, από ζυμαρικά έως τροφές για κατοικίδια και όλοι τρέχουν για να προλάβουν να ψωνίσουν από τα σούπερ μάρκετ μετά τα μέτρα περιορισμού λόγω κορωνοϊού.

Αυτά αναφέρει η έρευνα την εταιρείας Kantar, σύμφωνα με την οποία οι πωλήσεις κατέγραψαν άλμα σχεδόν 21% για τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 22 Μαρτίου, με τα «νοικοκυριά να κάνουν τα ψώνια τους λίγο πιο συχνά και να αγοράζουν λίγο περισσότερο», με αύξηση κατά 22% σε ετήσια βάση της πώλησης αλκοολούχων ποτών, «δεδομένου ότι ήταν κλειστές οι παμπ και τα εστιατόρια».

Τους τελευταίους τρεις μήνες οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση 7,6%, «με τον ρυθμό αύξηση να είναι ο ταχύτερος εδώ και μια δεκαετία».

«Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν ασυνήθιστες και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης άλλαξαν σε βάθος την καθημερινή μας ζωή», ενώ «οι εταιρίες διανομής και οι υπάλληλοί τους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή» λόγω της απειλής του κορωνοϊού, σχολίασε ο Φρέιζερ ΜακΚέβιτ, στέλεχος της Kantar, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες έφθασαν τα 10,8 δισεκ. λίρες ξεπερνώντας αυτές που καταγράφονται τα Χριστούγεννα, την εποχή με τη μεγαλύτερη κίνηση του χρόνου, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ