Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Αύξηση 270% στις γραμμές βοήθειας για ενδοοικογενειακή βία στην Ισπανία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 15:05 Κορωνοϊός: Αύξηση 270% στις γραμμές βοήθειας για ενδοοικογενειακή βία στην Ισπανία

Αύξηση της βίας κατά των γυναικών τις ημέρες της καραντίνας του κορωνοϊού - Οι διαδικτυακές συνομιλίες στον ιστότοπο της γραμμής βοήθειας αυξήθηκαν κατά 270%

Οι κλήσεις στη γραμμή βοήθειας που έθεσε σε λειτουργία η ισπανική κυβέρνηση για τα θύματα έμφυλης βίας αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες που ισχύει η κατάσταση περιορισμού έκτακτης ανάγκης, η οποία επιβλήθηκε προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Ο αριθμός των τηλεφωνημάτων αυξήθηκε κατά 12,4% τις πρώτες δύο εβδομάδες του περιορισμού σε σύγκριση με το αντίστοιχο δεκαπενθήμερο πέρυσι, ενώ οι διαδικτυακές συνομιλίες στον ιστότοπο της γραμμής βοήθειας αυξήθηκαν κατά 270%, ανέφερε το υπουργείο Ισότητας.

Αύξηση της βίας κατά των γυναικών τις ημέρες της καραντίνας του κορωνοϊού

Η Ισπανία, όπως και πολλές άλλες χώρες, εισήγαγε αυστηρούς περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών προκειμένου να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού. Η Ισπανία είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, με 9.053 θανάτους μέχρι σήμερα.

Ανησυχώντας για μια αύξηση της βίας κατά των γυναικών καθώς οι άνθρωποι είναι επιτακτικό να μένουν στα σπίτια τους και μπορούν να βγουν μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε στο φαρμακείο ή, σε μερικές περιπτώσεις, για να εργαστούν, η κυβέρνηση ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία προτρέποντας τις γυναίκες να καλούν στη γραμμή βοήθειας.

"Είμαστε εδώ για εσάς", αναφέρεται σε μια αφίσα με τον αριθμό 016 της γραμμής βοήθειας.

Αν και οι περισσότεροι εργαζόμενοι πρέπει να μένουν στο σπίτι, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως όλες οι υπηρεσίες που βοηθούν γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας θα παραμείνουν ανοικτές.

Ανέφερε επίσης χθες, Τρίτη, πως τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και τα παιδιά τους θα στεγαστούν σε ξενοδοχεία, αν δεν υπάρχει χώρος στα κέντρα όπου συνήθως μπορούν να τα φιλοξενήσουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα επιθετικά μέτρα περιορισμού της πανδημίας στην Ισπανία τέθηκαν σε εφαρμογή στις 14 Μαρτίου.

Πηγή: thetoc.gr