Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Δεν μεταφέρουν τους ασθενείς με έμφραγμα στα νοσοκομεία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 10:13 Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Δεν μεταφέρουν τους ασθενείς με έμφραγμα στα νοσοκομεία

Οδηγία που δόθηκε σε πληρώματα ασθενοφόρων υπαγορεύει ρητά να μην μεταφέρονται στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται ασθενείς κορωνοϊού, άνθρωποι που παθαίνουν έμφραγμα και πρέπει να γίνει απόπειρα ανάνηψης στις ειδικές νοσοκομειακές εγκαταστάσεις.

Η αρμόδια Αρχή της Νέας Υόρκης που επιβλέπει την υπηρεσία ασθενοφόρων της πόλης, εξέδωσε την ειδική οδηγία την Τρίτη, σύμφωνα με τη New York Post.

Πριν από τον κορωνοϊό, όσοι πάθαιναν έμφραγμα και δεν ήταν δυνατή η ανάνηψη στο σημείο, μεταφέρονταν στο νοσοκομείο. Βετεράνος υπάλληλος της υπηρεσίας ασθενοφόρων τόνισε πως "προσπαθούν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν με ανθρώπους που έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να σωθούν".

Σύμφωνα με την οδηγία, "αν δεν μπορεί να γίνει ανάνηψη στο σημείο, αυτό είναι. Θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν τον ασθενή, αλλά αν δεν καταφέρουν να βρουν παλμό, δεν θα μεταφέρουν τον ασθενή στο νοσοκομείο".Οι νοσηλευτές θα παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

"Η τεχνητή αναπνοή ή/και οι συμπιέσεις δεν πρέπει να καθυστερήσουν. Οι μαλάξεις θα πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως μόλις γίνει αντιληπτό ότι ο ασθενής δεν έχει παλμό" αναφέρει η οδηγία που προσθέτει ότι αν ο ασθενής δεν επανέλθει δεν θα έρθει στο νοσοκομείο.

Επίσης, επισημαίνεται ότι αν η διαδικασία ανάνηψης ολοκληρωθεί χωρίς αποτέλεσμα και το σώμα βρίσκεται σε δημόσια θέα, τότε το πτώμα ανήκει στη δικαιοδοσία της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και τα πληρώματα του ασθενοφόρου πρέπει να καλέσουν σε ειδικό τηλέφωνο μεταφοράς σορών αν οι αστυνομικοί καθυστερούν να εμφανιστούν.

Σύμφωνα με την Post, η αστυνομία της Νέας Υόρκης σκέφτεται να συστήσει ειδικό σώμα εθελοντών για την ανακομιδή των πτωμάτων των θυμάτων του κορωνοϊού.


Πηγή: New York Post

Προσαρμοσμένη αναζήτηση