Συγκινητικό άρθρο της Bild για την Ιταλία: Θρηνούμε μαζί σας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 15:17 Συγκινητικό άρθρο της Bild για την Ιταλία: Θρηνούμε μαζί σας

Δεν το συνηθίζει η Bild να έχει έναν… καλό λόγο. Αλλά η πανδημία που προκαλεί ο κορωνοϊός και το δράμα που ζει η Ιταλία, δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, ούτε τους σκληρούς Γερμανούς.

Εντάξει, όχι όλους τους Γερμανούς. Γιατί η Άνγκελα Μέρκελ, ας πούμε, αρνείται να βοηθήσει την Ιταλία (κι άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου) συναινώντας στην έκδοση ευρωομολόγου. Ίσως αυτός να είναι κι ένας λόγος που η Bild δημοσίευσε ένα ολοσέλιδο άρθρο, έναν ύμνο προς την Ιταλία και τους Ιταλούς.

Ένα κείμενο συγκινητικό. Ένα κείμενο αποθέωσης της χώρας που δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό όσο λίγες στον κόσμο. «Είμαστε μαζί σας!» είναι ο τίτλος του κειμένου της Bild, που δημοσιεύει το κείμενο και στα ιταλικά (σ.σ. Siamo con voi!). Συνοδεύεται από μια φωτογραφία μιας νοσοκόμας, με μια μάσκα στο λαιμό, ανάμεσα στις σημαίες της Ιταλίας και της Γερμανίας.

«Θρηνούμε μαζί σας για τους νεκρούς σας. Συναισθανόμαστε τον πόνο σας, επειδή είμαστε σαν αδέλφια», γράφει ο συντάκτης της Bild, απευθυνόμενος στην Ιταλία και το λαό της που κάθε μέρα θρηνεί και περισσότερους νεκρούς από τον κορωνοϊό.

Η Bild αποθεώνει την Ιταλία γιατί το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας δεν θα ήταν εφικτό χωρίς εκείνη. Γιατί «φέρατε το καλό φαγητό μαζί σας. Ξαφνικά υπήρχαν τα  αντιπάστι, οι φαρφάλες, το τιραμισού. Δεν είχαμε πλέον μόνο πατάτες, ξινό λάχανο και ρολό κιμά».

«Θέλαμε πάντα να είμαστε λίγο σαν εσάς. Τόσο χαλαροί, τόσο όμορφοι, τόσο παθιασμένοι (…) Γι’ αυτό σας ζηλεύαμε πάντα».

«Τώρα σας βλέπουμε να αγωνίζεστε. Σας βλέπουμε να υποφέρετε. (…) Είμαστε νοερά μαζί σας. Θα τα καταφέρετε γιατί είστε δυνατοί. (…) Ciao, Italia. Θα ξαναϊδωθούμε σύντομα. Για έναν εσπρέσο, ένα vino rosso. Είτε σε διακοπές  είτε στην πιτσαρία», καταλήγει το άρθρο της Bild.

Όλο το κείμενο της Bild

“Θρηνούμε μαζί σας για τους νεκρούς σας. Συναισθανόμαστε τον πόνο σας, επειδή είμαστε σαν αδέλφια.

Το οικονομικό μας θαύμα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς εσάς. Φέρατε το καλό φαγητό μαζί σας. Ξαφνικά υπήρχαν τα  αντιπάστι, οι φαρφάλες, το τιραμισού. Δεν είχαμε πλέον μόνο πατάτες, ξινό λάχανο και ρολό κιμά.

Ιταλία, χώρα της πρώτης μας νοσταλγίας. Με το σκαθάρι (Volkswagen) ήρθαμε σε σας, στη Ριβιέρα, στο Ρίμινι, στη συνέχεια στο Κάπρι, στη Βενετία, στην Τοσκάνη. Θέλαμε την τυρκουάζ θάλασσα και τη μυρωδιά των ανθισμένων λεμονιών, θέλαμε να σιγομουρμουρίσουμε τα τραγούδια  του Ουμπέρτο Τότσι και του Πάολο Κόντε – Θέλαμε “Un Gelato al Limon”.

Θέλαμε πάντα να είμαστε λίγο σαν εσάς. Τόσο χαλαροί, τόσο όμορφοι, τόσο παθιασμένοι. Θέλαμε να μαγειρεύουμε ζυμαρικά όπως εσείς, να πιούμε ένα καμπάρι με σόδα όπως εσείς, να ερωτευόμαστε όπως εσείς. Την ντόλτσε βίτα. Γι’ αυτό σας ζηλεύαμε πάντα.

Τώρα σας βλέπουμε να αγωνίζεστε. Σας βλέπουμε να υποφέρετε. Δεν είναι ακριβώς πιο εύκολη η κατάσταση και σε μας, είναι πολύ χειρότερη όμως σε σας. Εξαντλημένοι νοσηλευτές που κοιμούνται στις καρέκλες,  γιατροί που πρέπει να αποφασίσουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.

Είμαστε νοερά μαζί σας. Θα τα καταφέρετε γιατί είστε δυνατοί. Η δύναμη της Ιταλίας είναι να χαρίζει αγάπη σε άλλους. Αυτό θα σας βγάλει από την κρίση.

Ciao, Italia. Θα ξαναϊδωθούμε σύντομα. Για έναν εσπρέσο, ένα vino rosso. Είτε σε διακοπές  είτε στην πιτσαρία”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Bild

Προσαρμοσμένη αναζήτηση