Στις ΗΠΑ έσπασε το ρεκόρ που όλοι έτρεμαν – «Ψίθυροι» για… μαγείρεμα στους αριθμούς της Κίνας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 22:42 Στις ΗΠΑ έσπασε το ρεκόρ που όλοι έτρεμαν – «Ψίθυροι» για… μαγείρεμα στους αριθμούς της Κίνας

Δραματικές στιγμές στις ΗΠΑ, όπου ο κορωνοϊός κινείται με ασύλληπτους ρυθμούς. 226.378 κρούσματα και 5.334 νεκροί συνολικά! Το Ντιτρόιτ που… δοκιμάζεται και τα “θολά” σημεία της Κίνας.

Ένα εφιαλτικό ρεκόρ “έσπασαν” οι ΗΠΑ, όπου ο κορονοϊός εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Είναι η πρώτη χώρα, στην οποία καταγράφηκαν πάνω από 1.000 θάνατοι σε μία μόλις μέρα!

Ο κορωνοϊός πραγματικά “γονατίζει” τις ΗΠΑ. Τα συνολικά κρούσματα είναι πάνω από 216.000, ενώ οι θάνατοι πλέον είναι περισσότεροι από 5.000 συνολικά.

Επιπλέον, ο φονικός ιός δεν δείχνει καμία… διάθεση για “φρένο”. Τουναντίον. Οι ειδικοί εξακολουθούν να κάνουν εκτιμήσεις για 200.000 νεκρούς (!) μέχρι να τελειώσει η πανδημία, ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται οι φόβοι πως το Ντιτρόιτ μετατρέπεται στο νέο επίκεντρο του ιού στις ΗΠΑ, καθώς οι νεκροί διπλασιάστηκαν στο Μίσιγκαν σε μόλις τρεις ημέρες.

Οι νεκροί μόνο στο Μίσιγκαν είναι 377 και τα κρούσματα 9.300 κι αυτό σημαίνει πως είναι η τρίτη -κατά σειρά- Πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο.

Στην δεύτερη θέση το Νιου Τζέρσεϊ με 355 νεκρούς και 22.255 κρούσματα και στην πρώτη η… πολύπαθη Νέα Υόρκη που μετρά 2.219 (!) νεκρούς και 84.025 κρούσματα.

Υποψίες για τα… νούμερα της Κίνας!

Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ εντείνεται η συζήτηση σχετικά με το πόσο αληθινά είναι τα στοιχεία που έχει δώσει στην δημοσιότητα η Κίνα.

Κι αυτό διότι οι αριθμοί σε… άλλες χώρες, “μιλούν” από μόνοι τους. Εκτός των ΗΠΑ, ο κορωνοϊός “θερίζει” ζωές στην Ιταλία, η οποία μετρά πλέον σχεδόν 14.000 νεκρούς με 115.242 κρούσματα, αλλά και στην Ισπανία, όπου οι νεκροί είναι 10.003 νεκρούς και τα κρούσματα 110.238!

Οι περισσότεροι νεκροί στην Ιταλία σε μία μόνο μέρα, ήταν 969. Στην Ισπανία, 950. Στις ΗΠΑ, όπως προαναφέραμε, πάνω από 1.000.

Στην Κίνα, ωστόσο, οι περισσότεροι νεκροί σε μια μέρα καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο και ήταν 242, στην επαρχία Χουμπέι. Έτσι, ο σκεπτικισμός σχετικά με το κατά πόσο η Κίνα λέει την αλήθεια ή… κρύβει στοιχεία για νεκρούς και κρούσματα, παραμένει και αυξάνεται.

ΗΠΑ: “Η Νέα Υόρκη έχει απόθεμα αναπνευστήρων για 6 ημέρες”!

Η Νέα Υόρκη έχει επαρκές απόθεμα αναπνευστήρων για άλλες έξι ημέρες, δεδομένου του ρυθμού που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία για την παροχή φροντίδας σε ασθενείς της νόσου Covid-19, προειδοποίησε εν τω μεταξύ ο κυβερνήτης της πολιτείας.

Ο Άντριου Κουόμο είπε, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης σε δημοσιογράφους, ότι τα κρούσματα στην πολιτεία αυξήθηκαν στα 92.381 από 83.712 μία ημέρα νωρίτερα.

Οι θάνατοι αυξήθηκαν σε 2.373 από 1.941.

Πάνε… πίσω και οι εκλογικές διαδικασίες στις ΗΠΑ

Το αμερικανικό Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε επίσης την αναβολή του συνεδρίου του για την ανακήρυξη του υποψηφίου του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, για ένα μήνα έως τον Αύγουστο, επικαλούμενο την υγειονομική κρίση του νέου κορωνοϊού.

Η αναβολή αυτή είναι η τελευταία ένδειξη του σοβαρού αντίκτυπου που έχει η πανδημία του Covid-19 στην προεδρική κούρσα, με τις επιπτώσεις αυτές να συνεχίζονται τους ερχόμενους μήνες.

Στο συνέδριο του κόμματος στο Μιλγουόκι, οι Δημοκρατικοί θα επιλέξουν επισήμως τον υποψήφιο που θα τεθεί αντιμέτωπος του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου. Το συνέδριο ήταν προγραμματισμένο για τον Ιούλιο.

«Στο σημερινό κλίμα αβεβαιότητας που βιώνουμε, πιστεύουμε ότι η πιο έξυπνη προσέγγιση είναι να πάρουμε επιπλέον χρόνο για να παρακολουθήσουμε πώς εξελίσσεται αυτή η κατάσταση», δήλωσε ο Τζο Σολμονίζ , επικεφαλής του συνεδρίου της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών.

Με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας να έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, η προεκλογική εκστρατεία έχει μετακινηθεί σε μεγάλο βαθμό στο διαδίκτυο και πολλές Πολιτείες έχουν αναβάλει τις εσωκομματικές ψηφοφορίες για την επιλογή του υποψηφίου του κόμματος.

Ο πρώην αντιπρόεδρος και επικρατέστερος για το χρίσμα, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε χθες την αναβολή του συνεδρίου, μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε από ένα «πρόχειρο στούντιο», ένα δωμάτιο ψυχαγωγίας στο σπίτι του στο Γουίλμινγκτον στο Ντέλαγουερ.

Μοναδικός αντίπαλος του Μπάιντεν για το χρίσμα του κόμματος είναι ο γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση