Κορωνοϊός: Ακόμα… εμπύρετος ο Μπόρις Τζόνσον

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 12:27 Κορωνοϊός: Ακόμα… εμπύρετος ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τον οποίο… επισκέφθηκε ο κορωνοϊός και παραμένει σε αυτοαπομόνωση με ήπια συμπτώματα, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παρατείνει την καραντίνα του πέρα από το επταήμερο που συνιστούν οι βρετανικές υγειονομικές αρχές, περιμένοντας να περάσει ο καιρός και να μην υποφέρει από κανένα σύμπτωμα.

“Παρότι αισθάνομαι καλύτερα, συνεχίζω να έχω ένα από τα συμπτώματα”, “συνεχίζω να έχω πυρετό”, “πρέπει να συνεχίσω την καραντίνα μου”, δήλωσε σε σύντομο βίντεο που ανάρτησε στο Twitter, στο οποίο καλεί τους Βρετανούς να μην ενδώσουν στον πειρασμό να βγουν από το σπίτι τους αυτό το Σαββατοκύριακο, τη στιγμή που η χώρα είναι σε καραντίνα τις τελευταίες 11 ημέρες.

Ο Τζόνσον και ο κορωνοϊός…

“Εργαζόμαστε αποκλειστικά στο πρόγραμμά μας για να νικήσουμε τον ιό αυτό”, δήλωσε κάπως καταπονημένος ο αρχηγός της βρετανικής κυβέρνησης, που συνεχίζει να εργάζεται από τα διαμερίσματά του στην Ντάουνινγκ Στριτ εδώ μια εβδομάδα.

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με κορωνοϊό στις 27 Μαρτίου. Είναι ο πρώτος ηγέτης μεγάλης δύναμης που νοσεί με την ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος Covid-19. Τότε είπε πως θα αυτοαπομονωθεί σε ένα διαμέρισμα στην Ντάουνινγκ Στριτ.

“Συνεπώς σύμφωνα με τη σύσταση της κυβέρνησης πρέπει να συνεχίσω την αυτοαπομόνωσή μου μέχρι να περάσει αυτό το σύμπτωμα”.

Οι οδηγίες της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας της Βρετανίας ορίζουν επταήμερη περίοδο απομόνωσης για όσους έχουν συμπτώματα και περισσότερες ημέρες για όσους εξακολουθούν να έχουν υψηλή θερμοκρασία.

“Η οδηγία είναι σαφέστατη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον.

Η βρετανική κυβέρνηση, που επικρίθηκε για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση, δεσμεύτηκε να διενεργεί 100.000 διαγνωστικούς ελέγχους ημερησίως έως το τέλος του μήνα και εγκαινίασε σήμερα ένα νοσοκομείο εκστρατείας στο Λονδίνο, αρχικής χωρητικότητας 500 κλινών που μπορεί να φθάσει τις 4.000 κλίνες.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοινώθηκε αργά χθες, Πέμπτη, ο Covid-19 έχει προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 3.000 ανθρώπων στα βρετανικά νοσοκομεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση