ΗΠΑ: Θετικός στον κορωνοϊό ο κυβερνήτης του "Roosevelt" που "ξηλώθηκε" επειδή ζήτησε βοήθεια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 17:47 ΗΠΑ: Θετικός στον κορωνοϊό ο κυβερνήτης του "Roosevelt" που "ξηλώθηκε" επειδή ζήτησε βοήθεια

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 155 ναύτες στο Roosevelt έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο κυβερνήτης Brett Crozier του USS Theodore Roosevelt, που "ξηλώθηκε"την περασμένη εβδομάδα μετά την επιστολή βοήθειας για το αμερικανικό αεροπλανοφόρο που "χτύπησε" ο κορωνοϊός που διέρρευσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, βρέθηκε θετικός στη νόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα στους The New York Times.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 155 ναυτικοί στο Roosevelt έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Mark Esper στο CNN την Κυριακή.

Ο Crozier άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα προτού αναχωρήσει από το σκάφος στη Ναυτική Βάση στο Γκουάμ νωρίς την Παρασκευή, αναφέρουν οι Times, επικαλούμενοι μέλη της οικογένειας και δύο από τους στενούς συμμαθητές του στη Ναυτική Ακαδημία.

ΗΠΑ

Εκπρόσωπος του στόλου του Ειρηνικού αρνήθηκε τη Δευτέρα να σχολιάσει την αναφορά της ασθένειας του Crozier, αναφέροντας τους νόμους περί ιατρικού απορρήτου.

Οι ναύτες τον αποχαιρέτησαν με συνθήματα και χειροκρότημα

Ωστόσο, σαν ήρωα τον αποχαιρέτισαν οι ναύτες του, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.

Στο βίντεο, που διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα, ο Μπρετ Κροζίερ κατεβαίνει τη ράμπα αποβίβασης του Θίοντορ Ρούζβελτ ενώ το πλήρωμα φωνάζει ρυθμικά το όνομά του. Αφού πατάει στο έδαφος του Γκουάμ, ο πλοίαρχος στρέφεται και χαιρετά τους ναύτες.

Η απομάκρυνση του Κροζίερ ανακοινώθηκε από τον υπηρεσιακό υπουργό Ναυτικού των ΗΠΑ, Τόμας Μόντλι, ο οποίος είπε ότι ο πλοίαρχος του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου, που έχει πλήρωμα 5.000 ανδρών, επέδειξε "κακή κρίση" στον τρόπο με τον οποίο απευθύνθηκε στους ανωτέρους του. Σε μια τετρασέλιδη επιστολή που εφερε σε δύσκολη θέση το Πεντάγωνο, ο Κροζίερ, ο οποίος είχε αναλάβει τη διοίκηση τον Νοέμβριο, περιέγραφε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατούσε στο πλοίο αφότου άρχισαν να ασθενούν οι ναύτες.

ΗΠΑ

Ζητούσε να αναληφθεί "αποφασιστική δράση", να απομακρυνθούν πάνω από 4.000 ναύτες από το αεροπλανοφόρο και να τεθούν σε καραντίνα, προειδοποιώντας ότι αν το Πολεμικό Ναυτικό δεν δρούσε αμέσως, θα είχε αποτύχει να περιφρουρήσει "το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του, τους ναύτες μας".

Ο Μόντλι είπε στο πρακτορείο Reuters σήμερα ότι ο Κροζίερ δεν θα αποταχθεί αλλά θα του ανατεθεί κάποια άλλη αποστολή όσο ερευνάται το θέμα από το Πολεμικό Ναυτικό.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση