"Ο Τζόνσον δεν έχει πνευμονία και δεν χρησιμοποιεί αναπνευστήρα", λέει η Ντάουνινγκ Στριτ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 16:04 "Ο Τζόνσον δεν έχει πνευμονία και δεν χρησιμοποιεί αναπνευστήρα", λέει η Ντάουνινγκ Στριτ

Κορυφαίοι γιατροί δηλώνουν πως για να εισαχθεί κάποιος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σημαίνει ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή.

Ώρα με την ώρα, φουντώνουν οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος από το βράδυ της Δευτέρας εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αφού τα συμπτώματα του κορωνοϊού έδειχναν να μην υποχωρούν.

Η Ντάουνινγκ Στριτ, με ανακοίνωσή της, τονίζει πως ο Τζόνσον δεν έχει πνευμονία, ούτε κάνει χρήση αναπνευστήρα. "Ο πρωθυπουργός είναι σε σταθερή κατάσταση και παραμένει σε καλή διάθεση. Αναπνέει χωρίς βοήθεια αναπνευστήρα", ανέφερε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου.

Από την άλλη πλευρά, κορυφαίοι γιατροί δηλώνουν πως για να εισαχθεί κάποιος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σημαίνει ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή. Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, τού χορηγήθηκαν τέσσερα λίτρα οξυγόνου ως αντίδοτο στην αναπνευστική δυσχέρεια που εμφάνισε τις τελευταίες ώρες.

Υπενθυμίζεται πως ο Βρετανός πρωθυπουργός διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 27 Μαρτίου και αρνήθηκε να σταματήσει την εργασία του. Την Κυριακή, 5 Απριλίου, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο "για εξετάσεις". "Ένα μέτρο προληπτικού χαρακτήρα", όπως ανακοινώθηκε επισήμως. Την επομένη, η κατάστασή του δεν είχε βελτιωθεί, και τελικά εισήχθη στη ΜΕΘ.

Πηγή: thetoc.gr
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση