Σαουδική Αραβία: Περιμένουμε έως και 200.000 κρούσματα κορονοϊού τις επόμενες εβδομάδες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 18:20 Σαουδική Αραβία: Περιμένουμε έως και 200.000 κρούσματα κορονοϊού τις επόμενες εβδομάδες

Δραματική είναι η κατάσταση στην Σαουδική Αραβία με τον ίδιο τον υπουργό Υγείας να προειδοποιεί ότι τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη.

Η Σαουδική Αραβία περιμένει έως και 200.000 κρούσματα κορονοϊού στην χώρα τις επόμενες εβδομάδες και αυτή η εκτίμηση ακούστηκε από τον υπουργό Υγείας της χώρας.

Στην Σαουδική Αραβία μετράνε ήδη 2.523 κρούσματα και 38 νεκρούς.

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι μελέτες δείχνουν ότι τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας θα κινηθούν από 10.000 έως και 200.000», δήλωσε ο υπουργός. 

Η μόνη χώρα με πάνω από 200.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι οι ΗΠΑ με την Ισπανία και την Ιταλία να μετρούν πάνω από 100.000.

Κάποιες πόλεις μεταξύ των οποίων και η πρωτεύουσα Ριάντ είναι σε πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας από χθες.

Οι ιερές πόλεις της Μέκκας και της Μεντίνας είναι αποκλεισμένες.

Η μεγαλύτερη οικονομία στον αραβικό κόσμο έχει επίσης κλείσει τους κινηματογράφους και τα εμπορικά κέντρα αλλά και τα εστιατόρια και έχει διακόψει πτήσεις.

Ο Βασιλιάς Σαλμάν προειδοποίησε ότι έρχονται δύσκολες μέρες εναντίον του ιού καθώς η οικονομία έχει υποστεί διπλό χτύπημα με την διακοπή κάθε δραστηριότητας αλλά και την πτώση των τιμών του πετρελαίου. Η σαουδική Αραβία στην τελευταία απογραφή είχε πληθυσμό 32,9 εκατομμύρια.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση