Δεύτερη ημέρα στην Εντατική ο Μπόρις Τζόνσον - Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 10:08 Δεύτερη ημέρα στην Εντατική ο Μπόρις Τζόνσον - Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του

Η βρετανική κυβέρνηση δίνει πληροφορίες με το "σταγονόμετρο".

Για δεύτερη ημέρα νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού είναι συγκεχυμένες, καθώς η κυβέρνηση έχει κρατήσει εξ αρχής μυστικοπαθή στάση και οι πληροφορίες που δίνει είναι ελάχιστες, ενώ τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως είναι κρίσιμη.

Ο Μπόρις Τζόνσον εισήχθη στο νοσοκομείο το βράδυ της Κυριακής, δέκα ημέρες αφότου διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό, με έντονα συμπτώματα, τα οποία δεν υποχωρούσαν. Η μεταφορά του στη ΜΕΘ έγινε το βράδυ της Δευτέρας, αφού -σύμφωνα με τις πληροφορίες- αντιμετώπιζε προβλήματα δύσπνοιας.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του το βράδυ της Τρίτης, επεσήμανε πως είναι σταθερή και παραμένει στην Εντατική όπου παρακολουθείται στενά. "Η κατάσταση του πρωθυπουργού είναι σταθερή και παραμένει στην εντατική για στενή παρακολούθηση. Έχει καλή διάθεση", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η εφημερίδα Times -επικαλούμενη ιατρικές πηγές- ανέφερε ότι του χορηγήθηκαν τέσσερα λίτρα οξυγόνου, ενώ το όριο για να αποφασιστεί η χρήση αναπνευστήρα είναι 15 λίτρα.

Σημειώνεται πως η 32χρονη σύντροφός του Τζόνσον, Κάρι Σάιμοντς, η οποία περιμένει και το πρώτο τους παιδί, έχει παρουσιάσει επίσης συμπτώματα της νόσου, αλλά τις τελευταίες ημέρες αισθάνεται καλύτερα.

Αισιόδοξος ο Ράαμπ

Ο αντικαταστάτης του Μπόρις Τζόνσον, Ντομινίκ Ράαμπ, ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, πως ο Βρετανός πρωθυπουργός έλαβε κανονική θεραπεία με οξυγόνο και αναπνέει χωρίς άλλη βοήθεια. Σημείωσε επίσης πως "λαμβάνει την καλύτερη φροντίδα από την εξαιρετική ιατρική ομάδα".

"Είμαι βέβαιος ότι θα το ξεπεράσει γιατί, εάν υπάρχει ένα πράγμα που ξέρω γι’ αυτόν τον πρωθυπουργό, είναι ότι πρόκειται για μαχητή και αυτός θα μας οδηγήσει ξανά έξω από αυτή την κρίση σε σύντομο χρονικό διάστημα", τόνισε.

Πηγή: thetoc.gr
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση