Μόνο με ταυτότητα η έξοδος και οι αγορές για τους άνω των 65 ετών στη Σλοβενία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 10:56 Μόνο με ταυτότητα η έξοδος και οι αγορές για τους άνω των 65 ετών στη Σλοβενία

Ψώνια μόνο από τις οκτώ μέχρι τις δέκα το πρωί.

Με την ταυτότητά τους ή άλλο δημόσιο έγγραφο, το οποίο πιστοποιεί την ηλικία τους, θα μπορούν να πηγαίνουν στα παντοπωλεία οι καταναλωτές ηλικίας άνω των 65 ετών στη Σλοβενία, στο πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων τα οποία εφαρμόζονται και στοχεύουν στην προστασία των ευάλωτων ομάδων από την πανδημία της COVID-19.

Από την έναρξη ισχύος της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη Σλοβενία (από τα μέσα Μαρτίου), είχαν προβλεφθεί συγκεκριμένες ώρες κατά τις οποίες οι πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών μπορούν να κάνουν τις αγορές τους (από τις 8 έως τις 10 το πρωί και μία ώρα πριν το κλείσιμο των καταστημάτων).

Με το νέο μέτρο, οι σλοβενικές Αρχές εκτιμούν ότι θα ενισχυθεί η ατομική προστασία και προφύλαξη των πολιτών που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες από τον κορωνοϊό.

Τι θα ανοίξει μετά το Πάσχα

Τα συνεργεία επισκευής ελαστικών, τα πλυντήρια αυτοκινήτων, τα συνεργεία αυτοκινήτων και οι υπηρεσίες τεχνικής επισκευής αγαθών θα ανοίξουν σταδιακά μετά το Πάσχα όπως και τα καταστήματα που πωλούν δομικά υλικά.

Αργότερα, προγραμματίζεται η σταδιακή επανέναρξη των καταστημάτων πώλησης ηλεκτρονικών και τεχνικών ειδών, δηλαδή καταστήματα που πωλούν οικιακές συσκευές και έπιπλα. Η επιδημιολογική κατάσταση παρακολουθείται και κάθε άτομο θα πρέπει να ακολουθεί τις συστάσεις του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας.

Σαράντα άτομα στη Σλοβενία έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της COVID-19 και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 1.282.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση