Σύνοδος της ΕΕ στις 23 Απριλίου με αντικείμενο την οικονομική ανάκαμψη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 16:12 Σύνοδος της ΕΕ στις 23 Απριλίου με αντικείμενο την οικονομική ανάκαμψη

"Είναι ώρα θα θέσουμε τις βάσεις για μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη", ανέφερε σε ανακοίνωση, μετά τη συμφωνία του επιτεύχθηκε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ συγκάλεσε σήμερα ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης για τις 23 Απριλίου, με αντικείμενο την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ, που έχει πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

"Είναι ώρα θα θέσουμε τις βάσεις για μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη", ανέφερε σε ανακοίνωση, μετά τη συμφωνία του επιτεύχθηκε από τους Ευρωπαίους υπουργούς για μια κοινή απάντηση στην κρίση, την οποία χαρακτήρισε "σημαντική εξέλιξη".

H συμφωνία

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά και αρκετή ανακούφιση έγινε δεκτή η καταρχήν συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης χθες Πέμπτη προκειμένου να διατεθεί μισό τρισεκατομμύριο ευρώ για να στηριχθούν οι ευρωπαϊκές οικονομίες, που δέχονται βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Άφησαν όμως ανοικτό τον τρόπο που θα χρηματοδοτηθεί η ανάκαμψη, την ώρα που όλα τα κράτη μέλη οδεύουν σε βαθιά ύφεση.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε αφού η Γερμανία και η Γαλλία άσκησαν πίεση για να καταβληθεί τουλάχιστον εν μέρει η αντίσταση της Ολλανδίας, η οποία αξίωνε να υπάρξουν αυστηροί όροι στην κατεπείγουσα χρηματοδότηση με ευρωπαϊκές πιστώσεις στις κυβερνήσεις που τη χρειάζονται για να ξεπεράσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας και διαβεβαίωσαν την Ιταλία πως η ΕΕ θα δείξει αλληλεγγύη.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση