Μακρόν για κορονοϊό: Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι - Μέχρι 11 Μαΐου η καραντίνα στη Γαλλία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 22:48 Μακρόν για κορονοϊό: Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι - Μέχρι 11 Μαΐου η καραντίνα στη Γαλλία

"Έχουμε ελλείψεις σε ιατρικά ρούχα, σε γάντια, σε αντισηπτικά τζελ, δεν καταφέραμε να διανείμουμε όσες μάσκες θέλαμε"

Η Γαλλία περνάει "δύσκολες στιγμές", είπε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, που παραδέχθηκε ότι η χώρα του δεν είχε επαρκώς προετοιμαστεί από νωρίς για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έθεσε η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

"Η επιδημία αρχίζει τώρα να επιβραδύνεται. Τα αποτελέσματα είναι εδώ" ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος προς τους Γάλλους πολίτες.

"Σας ευχαριστώ για τις προσπάθειές σας. Κάθε ημέρα, καταγράφουμε πρόοδο".

"Όμως, η χώρα μας δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για την κρίση. Όλοι μας αντλούμε τις συνέπειες", σημείωσε ο Μακρόν.

Υπήρξαν "ανεπάρκειες όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου, έχουμε ελλείψεις σε ιατρικά ρούχα, σε γάντια, σε αντισηπτικά τζελ, δεν καταφέραμε να διανείμουμε όσες μάσκες θέλαμε", υπογράμμισε.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους ανακοίνωσε, επιπλέον, ότι παρατείνει τα μέτρα καραντίνας για την αναχαίτιση της πανδημίας έως τις 11 Μαΐου, προσθέτοντας ότι έχει καταγραφεί πρόοδος, όμως η μάχη δεν έχει κερδηθεί.

"Τις 4 επόμενες εβδομάδες, πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα", τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έως την 11η Μαΐου, η Γαλλία θα μπορέσει να κάνει τεστ σε κάθε πολίτη που έχει εκδηλώσει συμπτώματα της νόσου COVID-19.

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται το δράμα στη Γαλλία - 574 νέοι θάνατοι, περίπου 15.000 συνολικά

Η Γαλλία πλησιάζει στο "ψυχολογικό" όριο των 15.000 θανάτων από τον νέο κορονοϊό, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων άλλοι 574 άνθρωποι, ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Υγείας.

Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, οι νεκροί ανέρχονται στους 14.967. Από τους 574 νέους θανάτους, οι 239 προέρχονται από γηροκομεία και άλλα κοινωνικά ιδρύματα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε ελαφρά, κατά 24 άτομα (κάτι που συμβαίνει για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα) και πλέον ανέρχεται στους 6.821.

Με νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο της Γαλλίας διαπληκτίστηκε ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Το περιστατικό συνέβη στη διάρκεια μιας αιφνιδιαστικής επίσκεψης μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας του Μακρόν σε νοσοκομείο στο Παρίσι ενώ η επιδημία εξακολουθεί να θερίζει εκατοντάδες ζωές στη Γαλλία.

Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε στα social media και προκάλεσε αγανάκτηση κατά του Γάλλου προέδρου, ο Μακρόν ακούγεται να λέει στο νοσηλευτικό προσωπικό "δεν θα αναλάβω εγώ τις ευθύνες για όλα όσα έγιναν στο παρελθόν", απαντώντας στα παράπονα της νοσοκόμας για τις αξιοθρήνητες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι επαγγελματίες Υγείας της χώρας.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση