Βρετανία: Βετεράνος συγκέντρωσε 2 εκατ. λίρες κάνοντας βόλτα στον κήπο για να ενισχύσει το Σύστημα Υγείας!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 20:16 Βρετανία: Βετεράνος συγκέντρωσε 2 εκατ. λίρες κάνοντας βόλτα στον κήπο για να ενισχύσει το Σύστημα Υγείας!

Ένας 99χρονος βετεράνος πολέμου έχει συγκεντρώσει μέσω εράνου πάνω από 2 εκατομμύρια λίρες (2,3 εκατομμύρια ευρώ) για εργαζόμενους στον τομέα υγείας στην Βρετανία, επιχειρώντας να περπατήσει κατά μήκος τον κήπο του 100 φορές πριν γιορτάσει τα 100ά γενέθλια του στο τέλος αυτού του μήνα.

Ο απόστρατος λοχαγός Τομ Μουρ, ο οποίος χρησιμοποιεί υποστήριξη για να κινείται μετά το σπάσιμο του ισχίου του, δήλωσε ότι είναι ευγνώμων στο βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) για τη θεραπεία που έλαβε στο παρελθόν και ήθελε να προσφέρει κάτι σε αντάλλαγμα.

Το κρατικά χρηματοδοτούμενο NHS της Βρετανίας δέχεται έντονες πιέσεις καθώς νοσηλεύει μεγάλο αριθμό ασθενών που πάσχουν από την Covid-19, τη νόσο που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό.

Ο αριθμός των θανάτων από την νόσο που έχει καταγραφεί σε βρετανικά νοσοκομεία έφθασε τους 11.329 χθες, ο πέμπτος υψηλότερος αριθμός σε όλο τον κόσμο.

Οι γιατροί δέχονται εγκώμια από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας για τη γενναιότητα και τον επαγγελματισμό τους κατά τη διάρκεια της κρίσης, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ανάρρωσε από τον ιό μετά από νοσηλεία του από γιατρούς και νοσηλευτές του NHS σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

«Όσα περισσότερα (χρήματα) συγκεντρωθούν, τόσο το καλύτερο, γιατί όταν εγώ ήμουν στο νοσοκομείο για το ισχίο μου και έπειτα για το κεφάλι μου, η νοσηλεία που δέχθηκα… ήταν απολύτως απίστευτη», δήλωσε ο Μουρ, καθώς τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τον έρανό του συνέχιζαν να αυξάνονται.

«Ανά πάσα στιγμή, ήταν τόσο καλοί, τόσο χαρωποί, τόσο φιλικοί».

Δείχνοντας τα μετάλλια του καρφιτσωμένα στο τζάκετ του, είπε: «Η τύχη ευνοεί τους γενναίους, και αυτό είναι εκείνοι, είναι γενναίοι».

Ο βετεράνος, που υπηρέτησε στην Ασία κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, είχε ένα μήνυμα ελπίδας για τους συμπατριώτες του.

«Αυτός είναι ο τρόπος που νομίζω ότι πάντα έβλεπα τα πράγματα: αύριο θα είναι μια καλή μέρα».

Ο Μουρ, που γίνεται 100 ετών στις 30 Απριλίου, ήλπιζε να συγκεντρώσει 500.000 λίρες, αλλά έχει υπερ-τετραπλασιάσει το ποσό του αρχικού στόχου του και σκοπεύει να συνεχίσει.

«Θα συνεχίσω και μετά τα γενέθλιά μου. Θα συνεχίσω να πηγαίνω όσο οι άνθρωποι εξακολουθούν να συνεισφέρουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Πηγή: Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση