Στο έλεος του κορωνοϊού η Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Απριλίου 2020 22:47 Στο έλεος του κορωνοϊού η Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί

Η Τουρκία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων εκτός της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

"Θερίζει" η πανδημία στην Τουρκία, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του μέσα λίγες εβδομάδες.

Σε 86.306 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαρετίν Κοτσά, καθώς 3.977 νέα κρούσματα καταγράφηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο στη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι 127 άνθρωποι πέθαναν, επί συνόλου 2.017 νεκρών της επιδημίας και ότι 35.344 διαγνωστικά τεστ έχουν πραγματοποιηθεί κατά το τελευταίο 24ωρο.

Η Τουρκία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων εκτός της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Συνεργασία Τραμπ - Ερντογάν

Στο μεταξύ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο τούρκος ομόλογός τους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα να συνεργασθούν για να αντιμετωπίσουν την απειλή που προέρχεται από το ξέσπασμα της επιδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Οι δύο ηγέτες "συμφώνησαν να συνεχίσουν την στενή τους συνεργασία κατά των απειλών που η πανδημία του κορονοϊού συνιστά για την δημόσια υγεία και τις οικονομίες μας", ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

πηγή: thetoc.gr
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση