Ισπανία: 400 οι νεκροί σε ένα 24ωρο αλλά θεωρείται...καλό νέο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 15:44 Ισπανία: 400 οι νεκροί σε ένα 24ωρο αλλά θεωρείται...καλό νέο

Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί.

Ο νέος κορωνοϊός προκάλεσε 399 θανάτους στην Ισπανία στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, έναντι 410 το προηγούμενο 24ωρο, τον πιο χαμηλό αριθμό των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό ανέρχεται σε 20.852 από 20.453 μία ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί ξεπέρασε το όριο των 200.000 και έφθασε τα 202.210 (από 195.944 χθες, Κυριακή) στη χώρα που έχει πληρώσει το βαρύτερο τίμημα στην πανδημία μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιταλία. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν θεραπευθεί ανέρχεται σε 80.587.

Πτώση των θανάτων

Ο ημερήσιος απολογισμός είχε ήδη πέσει στους 410 θανάτους χθες, Κυριακή, σημειώνοντας ισχυρή μείωση που χαρακτηρίστηκε ενθαρρυντική από τις υγειονομικές αρχές, οι οποίες ελπίζουν ότι πέρασε η κορύφωση της πανδημίας, που σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου.

Η μείωση του αριθμού των θανάτων αλλά και των εισαγωγών στα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικής θεραπείας ελάφρυνε το σύστημα υγείας, που είχε πλημμυρίσει για εβδομάδες.

Ένα μεγάλο υπαίθριο νοσοκομείο που είχε δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις της εμπορικής έκθεσης της Μαδρίτης έκλεισε στα τέλη της εβδομάδας ένα από τα δύο περίπτερα τα οποία καταλάμβανε.

Ένα αυτοσχέδιο νεκροτομείο σε ένα κοντινό παγοδρόμιο αναμένεται να κλείσει μεθαύριο Τετάρτη, ανακοίνωσε η περιφέρεια της Μαδρίτης, της πλέον πληγείσας περιοχής της χώρας με περισσότερους από 7.000 θανάτους.

Η Ισπανία εισήλθε στην έκτη εβδομάδα του lockdown, που αναμένεται να διατηρηθεί έως και τις 9 Μαΐου. Ωστόσο θα επιτραπεί για πρώτη φορά στα παιδιά να βγουν από το σπίτι από τις 27 Απριλίου υπό προϋποθέσεις οι οποίες μένει να διευκρινιστούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση