Τσερνόμπιλ: Καμία αύξηση ραδιενέργειας από την πυρκαγιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 15:26 Τσερνόμπιλ: Καμία αύξηση ραδιενέργειας από την πυρκαγιά

Διαψεύδονται οι αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καμία μεταβολή στα επίπεδα ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της Βουλγαρίας δεν παρατηρήθηκε μετά την δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού στην Ουκρανία, στις 4 Απριλίου, ανακοίνωσαν οι βουλγαρικές Αρχές, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Μετεωρολογίας και Υδρολογίας της Βουλγαρίας Χρίστο Μπρούνζοφ διέψευσε αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με αυξημένα επίπεδα ακτινοβολίας στην ατμόσφαιρα, λόγω των βορειοανατολικών ανέμων.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, μια σειρά ραδιολογικών μετρήσεων σε διάφορα σημεία της χώρας δείχνουν επίπεδα ακτινοβολίας στην ατμόσφαιρα εντός φυσιολογικών ορίων.

Άρση των χρονικών περιορισμών στη Βουλγαρία

Εν τω μεταξύ την άρση των χρονικών περιορισμών στην κυκλοφορία των οχημάτων προς και από τη Σόφια, ανακοίνωσαν, σήμερα, οι βουλγαρικές Αρχές. Οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους δήλωση στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση εργασίας και το τηλέφωνο του εργοδότη τους.

Η προηγούμενη διάταξη που ήταν σε ισχύ στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού έθετε χρονικούς περιορισμούς στις μετακινήσεις. Το νέο μέτρο υιοθετήθηκε αφού εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν, σήμερα, αρκετές ώρες στα σημεία ελέγχου εισόδου και πολλοί από αυτούς καθυστέρησαν να πάνε στη δουλειά.

Πηγή:  ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση