Βρετανία: 757 νέοι θάνατοι από κορωνοϊό και φόβοι για υπερδιπλάσιους νεκρούς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 16:56 Βρετανία: 757 νέοι θάνατοι από κορωνοϊό και φόβοι για υπερδιπλάσιους νεκρούς

Η Αγγλία, η Σκωτία και η Ουαλία ανακοίνωσαν ακόμη 757 νεκρούς από κορωνοϊό σήμερα, Τετάρτη 22.04.2020, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον φονικό ιό στην Βρετανία να ανέρχεται πια σε 18.094.

Σύμφωνα, όμως, με όσα μεταδίδει η βρετανική Daily Mail, υπάρχουν αναλύσεις που λένε πως ο κορωνοϊός ενδέχεται να έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 41.000 ανθρώπων, αν συνυπολογίσει κανείς τους ανθρώπους που χάνουν την ζωή τους εκτός των νοσοκομείων.

Σοκ από τους αριθμούς στην Βρετανία

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας, συμπεριλαμβάνει στην λίστα και όσους πέθαναν στο σπίτι ή στα γηροκομεία και το σύνολο είναι σοκαριστικά μεγαλύτερο από αυτό που ανακοινώνεται μέρα με τη μέρα από το υπουργείο Υγείας.

Το μειονέκτημα σε ό, τι αφορά τους υπολογισμούς της Στατιστικής Υπηρεσίας, που ανακοινώνονται μια φορά την εβδομάδα, είναι πως ουσιαστικά βρίσκονται… 10 μέρες πίσω από τον πραγματικό χρόνο.

Μια πρόβλεψη των Financial Times αναφέρει πως μέχρι τα στατιστικά στοιχεία της χθεσινής ημέρας να ανακοινωθούν, θα φανεί πως τουλάχιστον 41.102 άνθρωποι έχουν ήδη πεθάνει. Μάλιστα, η εφημερίδα χαρακτήρισε την πρόβλεψη αυτή “συντηρητική”.

Με πληροφορίες από: dailymail.co.uk.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση