Η Μέρκελ κατακεραύνωσε τον Τραμπ για τον ΠΟΥ - Η Γερμανία θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την ΕΕ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 12:04 Η Μέρκελ κατακεραύνωσε τον Τραμπ για τον ΠΟΥ - Η Γερμανία θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την ΕΕ

Μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και στις τοπικές κυβερνήσεις της χώρας της για τον κορωνοϊό έστειλε η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας στην Γερμανική Βουλή.

Η Μέρκελ στήριξε με δηλώσεις της τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον οποίο αποδοκίμασε και κατηγόρησε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για την πανδημία, χαρακτηρίζοντάς τον απαραίτητο συνεργάτη και τονίζοντας ότι η χώρα της θα συνεχίσει να τον στηρίζει.

Η καγκελάριος άσκησε δριμεία κριτική στις τοπικές κυβερνήσεις λέγοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να άρουν τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

«Ζούμε εξαιρετικά σοβαρές στιγμές. Όλοι μας, κυβέρνηση και κοινοβούλιο, όλη η χώρα περνάμε μεγάλη δοκιμασία. Και δεν είναι τίποτε άλλο από την υγεία και τις ζωές των πολιτών. Έχουν ληφθεί μέτρα χωρίς προηγούμενο και ευχαριστώ την Βουλή που τα νομοθέτησε κάτω από εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες», είπε.

Η Μέρκελ είπε ακόμα ότι θα ζούμε με αυτή την κατάσταση για πολύ καιρό ακόμα και ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία είναι ακόμα στην αρχή. «Θα ζούμε με αυτό για πολύ καιρό», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι ίσως είναι από τις πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα της καθώς πήρε αποφάσεις για τον περιορισμό ατομικών ελευθεριών.

«Με βαραίνει το γεγονός ότι άνθρωποι μπορούν να περπατάνε μόνο με άλλον έναν άνθρωπο παρέα έξω από το σπίτι τους», είπε ακόμα.

Η Γερμανίδα Καγελάριος είπε και κάτι άλλο πιο σημαντικό ενόψει και της σημερινής Συνόδου Κορυφής. Ότι, η Γερμανία είναι έτοιμη να συμβάλλει με περισσότερα χρήματα στον προϋπολογισμό της ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού.

«Για ένα μικρό χρονικό διάστημα πρέπει να συμβάλλουμε περισσότερο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό», είπε χαρακτηριστικά. 

Για ακόμα μια φορά κλείνοντας την ομιλία της η Καγκελάριος ζήτησε από τους πολίτες να εξακολουθούν να πειθαρχούν στα μέτρα που έχουν ληφθεί λέγοντας: «Μπορεί να είμαστε χαμηλά σε αριθμούς και οι ελπίδες να αναπτερώνονται αλλά πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι εύθραυστο. Περπατάμε σε λεπτό πάγο, σε πολύ λεπτό πάγο».

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση