Στο πλευρό του Κιμ Γιονγκ Ουν ο Τραμπ: Εσφαλμένες οι πληροφορίες για επιδείνωση της υγείας του

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 10:16 Στο πλευρό του Κιμ Γιονγκ Ουν ο Τραμπ: Εσφαλμένες οι πληροφορίες για επιδείνωση της υγείας του

"Πιστεύω ότι επρόκειτο για μια λανθασμένη πληροφορία του CNN", είπε ο Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκρινε ότι οι πληροφορίες για μια πιθανή επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν "εσφαλμένες".

"Πιστεύω ότι οι πληροφορίες αυτές ήταν εσφαλμένες", δήλωσε, χθες, Πέμπτη, ο Τραμπ αναφερόμενος στον Βορειοκορεάτη ηγέτη κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων από τον Αμερικανό πρόεδρο για την κρίση με τον νέο κορωνοϊό.

"Πιστεύω ότι επρόκειτο για μια λανθασμένη πληροφορία του CNN", πρόσθεσε.

Το αμερικανικό δίκτυο, επικαλούμενο αμερικανό αξιωματούχο, μετέδωσε αυτήν την εβδομάδα ότι η Ουάσινγκτον "μελετά πληροφορίες" σύμφωνα με τις οποίες ο Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται "σε σοβαρό κίνδυνο έπειτα από χειρουργική επέμβαση".

Τα ερωτήματα όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του Bορειοκορεάτη ηγέτη τροφοδοτήθηκαν από την απουσία του από τις επίσημες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τους εορτασμούς στις 15 Απριλίου των 108 χρόνων από την γέννηση του παππού του, του ιδρυτή του καθεστώτος Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Η Daily NK, ένα διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης που διαχειρίζονται κυρίως Βορειοκορεάτες που έχουν αυτομολήσει, έγραψε ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τον Απρίλιο για καρδιαγγειακά προβλήματα και ότι βρισκόταν σε ανάρρωση.

Οι νοτιοκορεατικές αρχές, είχαν ωστόσο υποβαθμίσει τις πληροφορίες για επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Κιμ. Υψηλόβαθμος Νοτιοκορεάτης υπεύθυνος τον οποίο επικαλείτο το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap είχε δηλώσει, ζητώντας να μην κατονομαστεί, ότι δεν ήταν αλήθεια πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν σοβαρά άρρωστος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση