Ο κορωνοϊός φοβίζει την Τουρκία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 10:39 Ο κορωνοϊός φοβίζει την Τουρκία

Για το 74% των πολιτών της, ο κορωνοϊός είναι αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο πρόβλημα στην Τουρκία. Αυτό έδειξε δημοσκόπηση της εταιρίας Ipsos.

Το ποσοστό εκείνων που είναι απαισιόδοξοι για την κατάσταση με την επιδημία του COVID-19 (την οποία προκαλεί ο κορωνοϊός) αυξάνεται σημαντικά στην Τουρκία, αφού όταν εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στις 11 Μαρτίου, περίπου το 45% των Τούρκων είχε δηλώσει ότι η επιδημία θα τελείωνε σε μερικούς μήνες, ενώ μόνο το 24% θεωρούσε ότι θα διαρκούσε περισσότερο από έξι μήνες.

Καθώς η Τουρκία έχει μπει στην τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, το ποσοστό των πολιτών που πιστεύουν ότι η επιδημία θα διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες έχει αυξηθεί στο 42%, ενώ το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η επιδημία θα τεθεί υπό έλεγχο σε λίγους μήνες έχει μειωθεί στο 35%.

Στην ερώτηση ποιο νομίζουν ότι είναι το “μεγαλύτερο πρόβλημα” της Τουρκίας, περίπου το 74% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι είναι ο “κορωνοϊός”, ενώ το 16% μόνο δηλώνει την “οικονομία”, περίπου 9% την “τρομοκρατία” και 1% την “παιδεία”.

Ο διευθυντής της Ipsos Τουρκίας, Sidar Gedik, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ποτέ στο παρελθόν ένα πρόβλημα δεν είχε κυριαρχήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό στην ημερήσια διάταξη του τουρκικού λαού. “Μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού τον Μάρτιο στη χώρα μας, η επιδημία έγινε το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο” σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση