Καλιφόρνια: Κλείνουν όλες οι παραλίες και τα πάρκα μετά τον χαμό του περασμένου Σαββατοκύριακου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 16:10 Καλιφόρνια: Κλείνουν όλες οι παραλίες και τα πάρκα μετά τον χαμό του περασμένου Σαββατοκύριακου

Ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ θα ανακοινώσει σήμερα το κλείσιμο.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ θα ανακοινώσει σήμερα το κλείσιμο όλων των παραλιών και των πάρκων της πολιτείας λόγω ανησυχιών σχετικά με την πανδημία του νέου κορωνοϊού, μετά τη συρροή πλήθους κόσμου στις παραλίες το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με υπόμνημα που περιήλθε σε γνώση του Reuters.

Το υπόμνημα εστάλη χθες Τετάρτη από το γραφείο του κυβερνήτη στους επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας για να οργανωθούν ενόψει της ανακοίνωσης αυτής από τον Νιούσομ σήμερα.

"Μετά την κάλυψη σε εύρος από τα μέσα ενημέρωσης του συνωστισμού στις παραλίες το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε παραβίαση της Εντολής Μένουμε Σπίτι του κυβερνήτη Νιούσομ, ο κυβερνήτης θα ανακοινώσει ότι ΟΛΕΣ οι παραλίες και όλα τα πολιτειακά πάρκα στην Καλιφόρνια θα κλείσουν από την Παρασκευή 1η Μαΐου", αναφέρεται στο υπόμνημα.

Το γραφείο του Νιούσομ και οι επικεφαλής της αστυνομίας δεν έχουν σχολιάσει την είδηση αυτή σε αίτημα που τους έκανε το Reuters.

Μολονότι ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της πολιτείας είχε ανακοινώσει ότι το λιανικό εμπόριο, η μεταποιητική βιομηχανία και άλλοι "χαμηλότερου κινδύνου χώροι εργασίας" θα πρέπει να ξανανοίξουν στην Καλιφόρνια εντός εβδομάδων καθώς θα βελτιώνεται η υποβολή σε διαγνωστικά τεστ και η ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, είχε πει επίσης ότι η πολιτεία θα ενισχύσει τους περιορισμούς που είναι σχετικοί με την προστασία της δημόσιας υγείας μετά τις σκηνές με πλήθη να έχουν συρρεύσει στις παραλίες το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι αξιωματούχοι των κομητειών Όραντζ και Βεντούρα της Καλιφόρνιας επέτρεψαν την πρόσβαση στις παραλίες κατά τη διάρκεια του ζεστού ανοιξιάτικου Σαββατοκύριακου που πέρασε και οικογένειες και ομάδες ανθρώπων έσπευσαν να τις επισκεφθούν.

Ο συνωστισμός στις παραλίες θέτει σε κίνδυνο την πρόοδο της Καλιφόρνιας στην επιβράδυνση του ρυθμού εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, δήλωσε τη Δευτέρα ο Νιούσομ.

Τα πλήθη στις παραλίες δίνουν ένα παράδειγμα της έντασης την οποία αντιμετωπίζουν οι αξιωματούχοι σε όλες τις ΗΠΑ καθώς οι κάτοικοι δυσφορούν με τις εντολές να μένουν σπίτι και ορισμένες πολιτείες έχουν αρχίσει ήδη να χαλαρώνουν τους περιορισμούς αυτούς.

Αντιδρώντας στο προτεινόμενο κλείσιμο των πολιτειακών πάρκων και παραλιών στην Καλιφόρνια, ο επικεφαλής της κομητείας Όραντζ Ντόναλντ Βάγκνερ σημείωσε ότι δεν θα ήταν ένα συνετό βήμα.

"Οι ειδικοί του τομέα της υγείας μας λένε πόσο σημαντικός είναι ο καθαρός αέρας και ο ήλιος για την καταπολέμηση της μεταδοτικής νόσου, συμπεριλαμβανομένων των ωφελειών τους για την ψυχική υγεία", δήλωσε ο Βάγκνερ, προσθέτοντας ότι η εντολή αυτή μπορεί να υπονομεύσει το πνεύμα συνεργασίας των κατοίκων της κομητείας.

Απολογισμός του Reuters δείχνει ότι οι ΗΠΑ είναι μακράν η χώρα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον κόσμο, καθώς ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την Covid-19 είχε υπερβεί τους 60.000 αργά χθες Τετάρτη το βράδυ.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση